Izvor:
29.08.2019 u 19:32
0

UČESNICI JAPANOLOŠKE KONFERENCIJE NA PRIJEMU U STAROM DVORU: „Iako su Japan i Srbija veoma mnogo udaljeni veže nas uzajamno prijateljstvo i ljubav…“!

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović primio je danas u Starom dvoru učesnike japanološke konferencije „The 23rd AJE Symposium 2019” koja se održava od 29. do 31. avgusta na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Mladenović je rekao da mu je drago da Beograd ima čast da se u njemu održi 23 japanološka konferencija pod sloganom „Teaćing Japanese language and culture locally and globally” i okupi veliki broj japanologa.

– Iako su Japan i Srbija veoma mnogo udaljeni veže nas uzajamno prijateljstvo i ljubav. Japan je Srbiji i Beogradu mnogo pomagao u teškim vremenima koja su za nama, te se nadam da ćemo imati prilike da vam se odužimo kao verni prijatelji i poštovaoci vašeg naroda i pokažemo vam koliko nam je važno što je vaša pomoć bila u pravo vreme i na pravo mesto upućena – rekao je pomoćnik gradonačelnika.

Posebno se zahvalio profesorki Ljiljani Marković, koja je organizatorka ovog skupa i koja se, kako kaže, trudi da veze između japanskog i srpskog naroda budu veoma bliske.

Tako ćemo prevazići jezičke prepreke, te će veći broj ljudi u Srbiji i Beogradu znati japanski i sve veći broj u Japanu i Tokio razumeti srpski jezik – rekao je Mladenović i dodao da se nada da će ova konferencija pomoći da se što bolje razumemo, kako bi se još više zbližili i poštovali što će doneti mnogo dobrih stvari.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter