UČESNICI JAPANOLOŠKE KONFERENCIJE NA PRIJEMU U STAROM DVORU: "Iako su Japan i Srbija veoma mnogo udaljeni veže nas uzajamno prijateljstvo i ljubav..."!

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović primio je danas u Starom dvoru učesnike japanološke konferencije „The 23rd AJE Symposium 2019” koja se održava od 29. do 31. avgusta na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. 

Mladenović je rekao da mu je drago da Beograd ima čast da se u njemu održi 23 japanološka konferencija pod sloganom „Teaćing Japanese language and culture locally and globally” i okupi veliki broj japanologa.

- Iako su Japan i Srbija veoma mnogo udaljeni veže nas uzajamno prijateljstvo i ljubav. Japan je Srbiji i Beogradu mnogo pomagao u teškim vremenima koja su za nama, te se nadam da ćemo imati prilike da vam se odužimo kao verni prijatelji i poštovaoci vašeg naroda i pokažemo vam koliko nam je važno što je vaša pomoć bila u pravo vreme i na pravo mesto upućena - rekao je pomoćnik gradonačelnika.

Posebno se zahvalio profesorki Ljiljani Marković, koja je organizatorka ovog skupa i koja se, kako kaže, trudi da veze između japanskog i srpskog naroda budu veoma bliske. 

- Tako ćemo prevazići jezičke prepreke, te će veći broj ljudi u Srbiji i Beogradu znati japanski i sve veći broj u Japanu i Tokio razumeti srpski jezik - rekao je Mladenović i dodao da se nada da će ova konferencija pomoći da se što bolje razumemo, kako bi se još više zbližili i poštovali što će doneti mnogo dobrih stvari.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro