SVI NA VAGU: Na Zvezdari BESPLATNA kontrola i saveti za ZDRAVU ISHRANU!

 

Na trgu ispred Opštine Zvezdara u ponedeljak, 9. septembra od 10.00 do 18.00, biće održan Dan zdravih navika – Svi na vagu.

Manifestacija u Bulevaru kralja Aleksandra 77 organizuje Udruženje za prevenciju gojaznosti „Svi na vagu“, u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara.

Posetioci će imati priliku da besplatno prekontrolišu zdravstveno stanje organizma i da na specijalnim vagama provere telesnu težinu, BMI (Bodi mas indeks), procenat viscelarne i mišićne masti, kalorijski unos, a nakon rezultata merenja mogu dobiti i kompletan stručni savet u vezi ishrane.

Deo stručnog tima će meriti vitaminsko-mineralni status organizma, stanje kičme i stopala, vršiče proveru očnog pritiska, šećera u krvi…

Posetioci će imati priliku i da se upoznaju sa zdravim proizvodima, koje će moći da degustiraju.

Uz zdravstvene aktivnosti većeg broja učesnika biće upriličen kulturno-umetnički i sportski program tokom koga će se naizmenično predstaviti sportski, plesni i drugi klubovi i škole sa svojim aktivnostima.

U programu će tako, između ostalih, učestvovati Mihailo Šljivić, solista Opere Narodnog pozorišta, Sandra Prodanović Maslarević, mecosopran, članica Hora Narodnog pozorišta uz klavirsku pratnju profesora Mirka Jorgovića, Ženska etno grupa „Jutro“Školica malih balerina Drine PešićKinjo borilačke veštine i drugi.

Svi na vagu… za Ginisov rekord!

S obzirom na veliku posećenost manifestacija koje su održane prethodnih godina i veliki broj izvaganih ljudi, „Ginis“ je prihvatio kandidaturu Udruženja za prevenciju gojaznosti „Svi na vagu“ za Ginisovu knjigu rekorda po broju izmerenih ljudi na jednoj vagi (više od 5000 ljudi).

To je jedan od podsticaja koji je doprineo da Udruženje za prevenciju gojaznosti nastavi sa besplatnim preventivnim pregledima tj. prevencijom i edukacijom posetilaca, ali i svih građana Srbije, i da nastoji da objasni da je gojaznost bolest.

Zbog toga je cilj da ova manifestacija, pored Beograda, bude realizovana i u drugim gradovima naše zemlje.

 

 

 

danubeogradu.rs
Foto:arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro