TAKSISTI CELOG VIKENDA VOZE PO SKUPLJOJ TARIFI: A od PONEDELJKA NASTAVLJAJU STRAJK !

Nakon pet dana golgote koju su priredili građanima Beograda, taksisti su odlučili da tokom vikenda ne protestuju, već regularno voze, što je Beograđane dodatno razbesnelo! Smatraju da taksisti to rade proračunato, jer će većim delom vikenda voziti po skupljoj tarifi.

Naime, od subote uveče do ponedeljka taksisti primenjuju skuplju tarifu - uz cenu starta od 170 dinara, svaki pređeni kilometar košta dodatnih 85 dinara, što je za 20 dinara više od tarife koju naplaćuju tokom radne nedelje, kada protestuju.


Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić slaže se sa građanima koji smatraju da prekid protesta može biti i zbog zarade:

- Taksisti nemaju objektivni razlog za štrajk. Za vikend će pauzirati možda radi zarade, možda kako bi dali malo oduška građanima, zavisi od gledišta. Svakako, naplaćivaće svoje usluge. Jedino ne znam da li je zakonom dozvoljeno malo štrajkovati, malo ne - kaže Vujanić.


Aleksandar Bjelić, predsednik Saveza taksi udruženja, za Kurir je potvrdio da taksisti neće štrajkovati za vikend, a na pitanje zbog čega su tako odlučili, nije imao konkretan odgovor:

- Da, tačno je da neće biti protesta za vikend, a zašto? Pa, eto, zato što nećemo - oštro je odgovorio Bjelić.

 

 

Kurir.rs
Foto: arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro