18°C

Beograd

TAKSISTI CELOG VIKENDA VOZE PO SKUPLJOJ TARIFI: A od PONEDELJKA NASTAVLJAJU STRAJK !

Nakon pet dana golgote koju su priredili građanima Beograda, taksisti su odlučili da tokom vikenda ne protestuju, već regularno voze, što je Beograđane dodatno razbesnelo! Smatraju da taksisti to rade proračunato, jer će većim delom vikenda voziti po skupljoj tarifi.

Naime, od subote uveče do ponedeljka taksisti primenjuju skuplju tarifu - uz cenu starta od 170 dinara, svaki pređeni kilometar košta dodatnih 85 dinara, što je za 20 dinara više od tarife koju naplaćuju tokom radne nedelje, kada protestuju.


Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić slaže se sa građanima koji smatraju da prekid protesta može biti i zbog zarade:

- Taksisti nemaju objektivni razlog za štrajk. Za vikend će pauzirati možda radi zarade, možda kako bi dali malo oduška građanima, zavisi od gledišta. Svakako, naplaćivaće svoje usluge. Jedino ne znam da li je zakonom dozvoljeno malo štrajkovati, malo ne - kaže Vujanić.


Aleksandar Bjelić, predsednik Saveza taksi udruženja, za Kurir je potvrdio da taksisti neće štrajkovati za vikend, a na pitanje zbog čega su tako odlučili, nije imao konkretan odgovor:

- Da, tačno je da neće biti protesta za vikend, a zašto? Pa, eto, zato što nećemo - oštro je odgovorio Bjelić.

Kurir.rs
Foto: arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar