18°C

Beograd

BEOGRAĐANI, NE IZLAZITE IZ KUĆA DANAS: Prestonica među najzagađenijim gradovima (FOTO)

Nemojte izlaziti iz kuće - na ovo se svodi savet na sajtovima nadležnih institucija, koji tumače današnje podatke o zagađenju vazduha. Vazduh je u danas u Srbij ina najvišem stepenu zagađenja u Beogradu, Beočinu, Pančevu, Smederevu, Valjevu, Kosjeriću i Nišu, a situacija je alarmantna i u regionu.

Naime, Srbija, Bosna i sever Severne Makedonije danas su pogođeni jakim aerozagađenjem, pokazuju podaci na sajtovima, koji prate stepen zagađenja vazduha.

Uzrok, kao i obično, PM 10 čestice, koje su danas "zaslužne" za to što stanovnci Beograda, Smedereva, Pančeva, Beočina, Niša, Valjeva i Kosjerića udišu vazduh najgoreg kvaliteta, petog nivoa. Na to ukazuju podaci Agencije za zaštitu životne sredine (SEPA), a na istoj mapi može se videti i da nešto čistiji vazduh, četvrtog kvaliteta, žitelji Subotice, Bora, Novog Sada i dela Pančeva.

Sajt Airvisual ima rang listu gradova u kojima je vazih najzagađeniji: po njoj, Sarajevo je na trećem, Skoplje na šestom i Beograd na sedmom mestu. Gradovi Indije, Kine, Bangladeša i Pakistana, ostali su iza nas.

Izvor: Blic.rs
Foto: youtube/printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar