PODRŠKA IT SEKTORU Grad ulaže u inovativne delatnosti

Sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je danas u prostorijama Gradske uprave Beograda ugovore o uređivanju međusobnih prava i obaveza, u realizaciji mera i aktivnosti za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja.

Veličković je podsetio da se ovaj program sprovodi već četvrtu godinu zaredom u okviru Akcionog plana za zapošljavanje Beograda, sa ciljem jačanja kapaciteta poslovne infrastrukture u oblasti IT industrije.

- Pravo na dodelu sredstava imala su nezaposlena lica sa stečenim visokim obrazovanjem i inovativnom biznis idejom - istakao je Veličković, saopštio je Beoinfo.

Kako je dodao, cilj je da se pruži podrška samozapošljavanju, razvoju inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, kao i povećanje konkurentskih sposobnosti privrednih subjekata i uključivanja u međunarodne tržišne tokove.

Prema njegovim rečima, konkursom je podržano pet korisnika za pokriće troškova infrastrukturnih i stručnih usloga koje pruža Naučnotehnološki park Beograd.

Korisnici su izabrani na javnom konkursu za dodelu sredstava tokom ove godine, a ugovore sa korisnicima u ime Naučnotehnološkog parka Beograd potpisala je i v. d. ove ustanove Gordana Danilović Grković, stoji u saopštenju.

Ugovori su potpisani s predstavnicima firmi "Algiox", "Lite game", "Virtuality", "Teki x claš pro" i "Basketball science 3D".

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro