21°C

Beograd

VESIĆ: Otvoren praznični festival u parku na Topličinom vencu! (VIDEO)

Paljenjem lampica na novogodišnjoj jelki u parku Vojvode Vuka na Topličinom Vencu i muzičkim koncertom, večeras je otvoren praznični festival Coca Cola x New Year''s District, koji će trajati do 8. januara sledeće godine.

Otvaranju festivala prisustvovao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je istakao da se prvi put na Topličinom vencu, koji je rekonstrusian ove godine, održava manifestacija "Beogradska zima"

- To i jeste suština kada radimo negde rekonstrukciju, da taj prostor prilagodimo tako da mogu da se održavaju kulturne i druge manifestacije, da ti prostori imaju sadržaja - rekao je Vesić.

On je naveo da je Adrija medija, koja je partner Grada Beograda u organizovanju manifestacije "Beogradska zima", preuzela na sebe da od danas do 8. januara organizuje koncerte, pozorišne predstave, dečije predstave i druge događaje koji će ovde okupljati ljude.

- Mislim da su napravili jedan lep događaj i pokazali drugim kompanijama da mogu i oni da učestvuju u Beogradskoj zimi - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio je i da će za desetak dana na Trgu republike biti otvoreno najveće ikada klizalište u Beogradu čime će se, kako je naveo, pokazati funkcija Trga republike nakon preuređenja kao mesta za održavanje velikih događaja.

- Na sve više i više prostora u Beogradu održavamo razne manifestacije tokom zime - istakao je Vesić, navodeći da je "Beogradska zima" važna zbog turista, ali da je pre svega namenjena Beograđanima kako bi "imali gde da se provedu" i dočekaju Novu godinu.

Vesić je najavio i da će za 7-8 dana u Lazarevcu biti pokrenut deo manifestacije "Beogradska zima".

- Tako jedan po jedan prostor otkrivamo, kako šta uradimo, to ostaje u funkciji - rekao je Vesić dodajući da uređenje nije samo po sebi cilj, već daje cilj da novi prostori slulže građanima.

Na otvaranju festivala pokrenuta je i #BudiDedaMraz Coca-Cola Mašina dobrih dela, kojom će biti najavljena donacija Coca-Cole za domove za decu i mlade ometene u razvoju.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar