Izvor:
12.12.2019 u 13:42
0

PRVI ŠTAMPAČ ZA SLEPE Od januara dokumenti i na Brajevom pismu

Gradski Sekretarijat za socijalnu zaštitu pustio je danas u rad štampač na Brajevom pismu, namenjen slepim i slabovidim osobama, pa će od januara naredne godine početi izdavanje rešenja na Brajevom pismu.

Grad Beograd je prva loklana samouprava koja je nabavila ovaj uređaj. Predsednik Udruženja slepih "Gledamo srcem" Boban Veličković istakao je da će sada slepi i slabovidi imati mogućnost izbora – da li dokument žele u pisanoj formi ili na Brajevom pismu.

– Do sada smo morali da budemo u pratnji osobe koja vidi ili da zavisimo od dobre volje ljudi. Članovima udruženja ovo će mnogo značiti. Ovo je izuzetan korak – rekao je Veličković Tanjugu.

Gradska sekeretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je nabavka Brajevog štampača korak u daljem unapređenju položaja osoba sa invaliditetom na terirtoriji grada.

– Svi zahtevi koje je potrebno priložiti za ostvarivanje određenog prava biće štampana na Brajevom pismu, pa će tako osoba pre nego što dobije rešenje moći da zna šta joj je potrebno da spremi od dokumentacije i papirologije – rekla je Stanisavljević.

Ona je istakla da sledi testiranje štampača, kako bi bili uvereni da je sve spremno da od januara 2020. godine krene izdavanje rešenja na Brajevom pismu.

Kako je navela, ovaj štampač za sada ima Gradska uprava, Sekretarijat za socijalnu zaštitu, a plan je da se u sledećoj godini ovim uređajem opreme i Centri za socijalni rad.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter