Izvor:
15.12.2019 u 12:12
0

UZ BG VOZ DO LAZAREVCA ZA SAMO 63 MINUTA: Proradila nova vozna linija! (VIDEO)

Građani Lazarevca i Barajeva od danas imaće direktnu i brzu vezu sa centrom Beograda, kroz dve nove linije BG voza.

Jedna linija saobraćaće na relaciji Lazarevac-Ovča-Lazarevac, a druga na liniji Lazarevac-Resnik-Lazarevac. Prvi putnici nove linije bili su zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i glavni urbanista Marko Stojičić.

9.10 – Vesić je u Lazarevcu rekao da je veoma ponosan na obavljen posao.

Zahvalan sam Železnici Srbije, Infrastrukturi i Srbija vozu, Sekretarijatu za javni prevoz, Preduzeću Beogradski metro i voz i opštinama Brajevo i Lazarevac, jer smo obezbedili za građane brz i kvalitetan prevoz. Korišćenje BG voza je u bus plus sistemu, što znači da oni koji koriste mesečne kartice ne plaćaju ništa dodatno. Za razliku od Barajeva gde se železnička stanica nalazi u centru grada, u Lazarevcu je udaljena od centra oko dva i po kilometra. Zato smo uveli kružnu autobusku liniju, koja povezuje železničku i autobusku stanicu – rekao je Vesić po dolasku u Lazarevac.

9.02 – BG voz stigao u Lazarevac za sat vremena gde su građani gradske čelnike dočekali aplauzom.

8.45 – BG voz stigao u Barajevo gde su se ukrcali građani, kao gredsednik opštine.

8.30 – Sledeća linija biće Makiš – Rakovica- Karaburma, a njena dužina biće oko 14 kilometara, potom sledi izgradnja linije od Novog Beograda prema Surčinu, koja će biti produžena do Obrenovca – istakao je Vesić.

8.25 – Trebalo je više vere i para u budžetu i želje da se nešto uradi za građane. Zato sam danas posebno ponosan, jer ovo pokazuje koliko su nam važni građani i njihov komfor. BG voz je brzi, jeftin i kvalitetan prevoz i nema kašnjenja. Po kvalitetu i komforu se ne razliku od sličnih prevoza u Evropi – rekao je Vesić.

8.20 – Ukupno je obezbeđeno šest polazaka dnevno, a BG voz će iz Lazarevca kretati u sledećim terminima: 6.08, 7.49, 11.08, 14.00, 16.50

8.18 – Vesić je istakao da je danas veliki dan za Lazarevac i Barajevo, kao i Beograd.

Od danas smo obezbedili brzu i kvalitetnu vezu građanima Lazarevca i Barajeva sa centrom Beograda. Od Vukovog spomenika smo krenuli tačno u 8.09, sada se nalazmi u Rakovici gde smo stigli za devet minuta. Putovanje od centra Lazarevca do Vukovog spomenika trajaće tačno 63 minuta – kazao je Vesić tokom prve vožnje.

8.05 – U vagon su se ukrcali Vesić, gradski funkcioneri, kao i novinari i krenuli u prvu vožnju.

8.00 – Voz je stigao tačno na vreme na stanicu Vukov spomenik, a prvi se ukrcao zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Posle njega, u voz su ušli i drugi gradski funkcioneri.

Takođe, biće uvedena i probna kružna autobuska linija. Ona će povezivati železničku i autobusku stanicu, a red vožnje biće usklađen sa polascima i dolascima BG voza.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter