Izvor:
15.12.2019 u 16:30
0

SPEKTAKL MALIH BALERINA Malim koracima stvaramo velika dela! (VIDEO)

Tradicionalna Baletango Novogodišnja priredba održana je danas u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ u Beogradu u saradnji sa Opštinom Palilula i Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka „Nurdor“.

Projekat Baletanga, plesnog programa za decu koji su osmislile i organizovale Ana Gajić i Vanja Đurović, izveden je pod sloganom “Malim koracima stvaramo velika dela”, a sa željom podržavanja dečjeg stvaralaštva, kroz uvažavanje različitih umetničkih formi.

Voditeljka programa Maja Živanović istakla je u svom uvodnom govoru da ova manifestacija ima za cilj podsticanje druženja među decom.

– Ovogodišnje izdanje je dobilo poseban karakter, jer će deca na divan način pomoći svojim vršnjacima kojima je pomoć neophodna. Sav dobrovoljni prilog biće namenjen “NURDOR-u”, Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka. To su ljudi koji čine čuda i na poseban način olakšavaju i ulepšavaju život deci i njihovim roditeljima, kazala je Živanović.

U okviru programa pored Baletango škole, učestvovala su deca iz drugih baletskih studija poput “Kopelije”, “Centra za kulturu Vlada Divljan”, “Labudić”, zatim balerinice iz plesnog udruženja “Pirueta”, te “Metadance”, “Adagio” i mnogi drugi.

Balerine su izvodile različite koreografije uz klasičnu i modernu muziku, a za svaku izvedbu dobijale su gromoglasan aplauz iz pune sale Centra za kulturu “Vlada Divljan”.

U sklopu Novogodišnje priredbe predstavljena je i autorska izložba fotografija “Malim koracima stvaramo velika dela” Boška Bunuševca.

Odabrane fotografije oslikavaju najinspirativnije trenutke u radu Baletango škole.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter