Izvor:
16.12.2019 u 17:27
0

RADOVI OD 100 MILIONA DINARA Moderan parking za 426 automobila u Novom Beogradu

JKP "Parking servis" počelo je danas izgradnju novog parkirališta na Novom Beogradu, pored zgrade kompanije "Er Srbija", koje će imati 426 parking mesta, a sa radom će početi u maju iduće godine.

Radove na izgradnji novog parkirališta obišli su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković koji su kazali da je investicija vredna 100 miliona dinara.

Vesić je naveo Beogradu nedostaje oko 10.000 parking mesta, dodajući da Grad Beograd konstantno radi na izgradnji parkirališta i garaža, imajući u vidu da se broj automobila u prestonici svake godine povećava.

Ističe da od ukpuno dva miliona automobila, koliko ih ima u Srbiji, skoro 700.000 je u Beogradu.

– Parking mesta stalno nedostaju, zato smo počeli sa izgradnjom parkinga, koji se nalazi kod poslovne zgrade "Er Srbije", tako ga i nazivamo, a nalazi se i blizu buduće autobuske stanice, Belvila i tržnog centra – naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, prvih 15 minuta će na tom parkingu biti besplatno, jer se u neposrednoj blizini nalazi vrtić, što će roditeljima biti dovoljno vremena da ostave decu i nastave sa svojim obavezama. Najavio je da će radovi trajati 150 dana, odnosno pet meseci i izrazio uverenje da bi to moglo biti i ranije.

Vesić je podsetio da je Grad Beograd u poslednje četiri godine na Novom Beogradu izgradio skoro 2.000 parking mesta u Bulevaru Zorana Ðinđića, Julija Gagarina, Milutina Milankovića.

– Na taj način se trudimo da Novom Beogradu rešimo problem broja parking mesta, a ovde je to lakše učiniti s obzirom na više slobodnog porostora, nego što je to slučaj u centru grada – rekao je Vesić.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković najavio je da će deo parking mesta biti po povlašćenim cenama za stanare koji žive u blizini tog parkinga, kao i da će to biti prvo otvoreno parkiralište koje će raditi bez ljudi.

– Naša 22 parkirališta i manjih garaža rade bez ljudi, zato što imamo najsavremenije sisteme kontrole ulaza i izlaza. I ovo će biti prvo otvoreno parkiralište koje će raditi bez ljudi – rekao je Čupković.

Na osnovu građevinske dozvole Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, novi objekat nalaziće se na prostoru između ulica Marka Hristića, Jurija Gagarina i Ðorđa Stanojevića. Predviđeno je da u Ulici Marka Hristića postoje dva ulaza i izlaza, dok će u Ulici Jurija Gagarina biti po jedan, a pešaci će moći da pristupe kroz pet ulaza, na kojima će biti postavljeni prelazi za bezbednije kretanje, ali i rampa za osobe sa invaliditetom.

Parkiralište će biti automatizovano, kako se korisnici ne bi zadržavali na ulazima i izlazima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter