Izvor:
17.12.2019 u 15:55
0

ODLUKA VLASTI U BEOGRADU: Četvrti pokušaj vantelesne oplodnje biće o trošku grada!

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević inicirao je da Sekretarijat za zdravstvo izradi dopunu odluke kako bi se svim parovima prijavljenim na konkurs omogućilo finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda.

On je podsetio da je Skupština grada 25. jula ove godine usvojila Odluku o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja, odnosno vantelesne oplodnje.


PROČITAJTE JOŠ

AUSTRIJA VAPI ZA NOVOM RADNOM SNAGOM: Objavljena lista sa 54 deficitarna zanimanja!

LOPOVI OROBILI BEBEKA Nestala vredna muzičarska oprema

NEVIĐENI SKANDAL: Milionske PREVARE lekovima protiv raka!

DŽELAT U BELOM Pogubio je najviše ljudi u Evropi za račun SRPSKOG KRALJA, a ruke nije hteo da prlja! (FOTO)


– Grad je opredelio 30 miliona dinara za sto parova koji su ispunili navedene uslove konkursa. Budući da je odziv građana bio veći i da je potreba za ovom vrstom finansijske pomoći bračnim parovima značajna olakšica za sve prijavljene, inicirao sam predlog da Sekretarijat za zdravstvo izradi dopunu ove odluke i da se svim parovima prijavljenim na konkurs omogući finansiranje četvrtog pokušaj vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda – rekao je Nikodijević.

On je istakao da Grad posebnu pažnju posvećuje afirmaciji populacione politike, sa ciljem stimulisanja mladih bračnih parova na rađanje drugog, trećeg i četvrtog deteta.

– U cilju podsticanja rađanja i podrške porodicama sa decom, Beograd je doneo novu odluku o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda. Na ovaj način se pravo na novčano davanje porodiljima uvećava, nezavisno od pomoći koje daje Republika Srbija – kazao je Nikodijević i dodao da je neophodna podrška s obzirom na to da su sve beogradske opštine registrovale negativnu stopu prirodnog priraštaja.

Izvor: Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter