Izvor:
19.12.2019 u 17:06
0

DECA SU NAŠE BLAGO Gradonačelnik o brizi za mališane bez roditelja

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas će se Predlog izmene Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, koji predviđa veću pomoć deci i mladima koji ostanu bez roditelja, a koji je danas usvojilo Gradsko veće, naći pred odbornicima Skupštine grada krajem meseca.

– Gubitak roditelja veliki je stres za svaku osobu, bez obzira na to koliko godina ima. Nažalost, dešava se da mladi ljudi ostanu bez oba roditelja, a da pritom moraju da brinu i o braći i sestrama, kao što je slučaj Nikole Petrovića iz Zemuna koji nas je sve potresao. Ovoj deci je potrebna sva moguća pažnja i podrška kako bi prevazišla brojne izazove pred njima – rekao je Radojičić.


PROČITAJTE POSLEDNJE VESTI

NAJTUŽNIJI NIKOLJDAN Sin se obesio, muž umro, a kolač lome u nemaštini

TRAMPOVA SRPKINJA, NAJMOĆNIJA U SAD Želela sam da moj glas ima moć (VIDEO)

ZAPUCAO MOĆNI "ERBAS" Vatrena moć najsavremenijih letelica (VIDEO)

SRBIN UBICA BEBE OD 17 DANA U krvi vozača-kamikaze nađeni tragovi sintetičke droge i hašiša

HVALA, ZVEZDO Milojević i zvanično otišao iz Ljutice Bogdana! VIDEO)


Kako prenosi Beoinfo, on je naveo da u Beogradu ima oko 20 ovakvih porodica i da će im Grad Beograd obezbediti stan opremljen po svim standardima i mesečnu finansijsku pomoć.

Prema njegovim rečima, posle usvajanja izmena i dopuna Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, brat ili sestra koji preuzmu odgovornost i brigu o porodici nakon smrti roditelja, dobijaće svakog meseca 50 odsto od prosečne plate u glavnom gradu, dok će ostala deca dobijati po 25 odsto prosečne zarade.

Gradonačelnik Radojičić je podsetio da ove porodice imaju i pravo na smanjenje računa za komunalne usluge, jednokratnu pomoć, stipendije i sve ostale olakšice koje im pripadaju, kao i pomoć prilikom zapošljavanja.

– Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku. Odgovorno trošenje budžetskih sredstava omogućava nam da pokažemo veću brigu prema onima kojima je pomoć najpotrebnija – istakao je Radojičić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter