Izvor:
21.12.2019 u 20:04
0

UNS URUČIO NAGRADE NAJBOLJIM NOVINARIMA „Aleksandar Tijanić“ otišao u ruke Živojina Rakočevića


Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je danas, na svoj dan, godišnje nagrade najboljim novinarima, a novinaru i književniku Živojinu Rakočeviću uručena je nagrada "Aleksandar Tijanić" za borbenost u novinarskom izražavanju i originalan novinarski potez.

Rakočević je rekao da će novčani deo nagrade nameniti podizanju spomenika, srušenom kod Prizrena, piscu i novinaru Lazaru Vučoviću, koji se 1966. godine utopio u Ohridskom jezeru.

Novinaru nedeljnika NIN Vuku Cvijiću uručena je nagrada "Laza Kostić" za vest da je Aleksandar Obradović iz Krušika uhapšen, koja je, kako ocenjuje UNS, "obeležila ovu godinu".

Nagrada "Laza Kostić" za reportažu uručena je novinaru RTS-a Daliboru Žariću za televizijsku reportažu pod nazivom "Filip Filipović, zadnja pošta Kuršumlija".

Nagrada "Laza Kostić" za satiru uručena je niškom novinaru, kolumnisti portala "Južne vesti" i lista "Glas juga" Dragoslavu Petkoviću za "višegodišnju seriju satiričnih kolumni pisanih autentičnim staroniškim jezikom", a uredniku ekonomske rubrike lista "Danas" Aleksandru Miloševiću uručena je nagrada "Bogdan Tirnanić" za komentar/kolumnu.


PROČITAJTE JOŠ I OVO

RAZREŠENA MISTERIJA SA HILANDARA Ovo je Srpkinja čije su kosti pronađene na Svetoj Gori

TEROR NAD PRAVOSLAVNIM VERNICIMA PRED SABOR Crnogorski graničari zabranili ulazak i sveštenicima!

UHVAĆEN INTERNET PREDATOR Sa poslovnog računara delio slike golih maloletnika

NOLE KAO DEDA MRAZ Fondacija Novaka Đokovića daruje mališane za praznike (VIDEO)

PRIMORAVALI SU JE DA SE SKINE: Maloletnica prijavila oca i brata za seksualno zlostavljanje!

POZNATA BUCKASTA MANEKENKA ODUŠEVILA FANOVE: Ovaj detalj je svima ZAPAO ZA OKO! (FOTO)


Specijalna nagrada za publicistiku "Žika M. Jovanović" uručena je Slobodanu Bogunoviću za delo "Ljudi Politike – Leksikon saradnika (1904/1941)", dok je glavnom i odgovornom uredniku Drugog programa Radio-televizije Vojvodine Atili Martonu uručena nagrada za uređivanje "Dimitrije Davidović".

Nagrada za životno delo uručena je fotografkinji Goranki Matić.

Dopisniku "Večernjih novosti" iz Pariza Goranu Čvoroviću, ekipi Sputnjika i novinaru televizije N1 Adamu Santovacu uručena su specijalna priznanja.

Kako navodi UNS, Čvorović je "u svetskim okvirima" bio prvi novinar koji je napravio ekskluzivni intervju sa Peterom Handkeom, nakon što je objavljeno da je Handke ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, dok je Santovac dobio priznanje za novinarsko istraživanje "Mega diplomac".

Ekipa Sputnjika je dobila priznanje za serijal od tri reportaže pod nazivom "20 godina od NATO agresije – Srbija pamti".

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter