Izvor:
26.12.2019 u 15:11
0

OBNOVLJEN PARK SA DEČJIM IGRALIŠTEM U STAROJ RAKOVICI Radost za decu i odrasle

U beogradskom naselju Stara Rakovica, u ulici Mile Dimić, danas je otvoren obnovljen park sa dečjim igralištem, a radovi su koštali više od šest miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da u okolini tog parka živi oko 10.000 građana i da je igralište urađeno onako kako se rade sva igrališta u Beogradu, odnosno po svim svetskim standardima.

Dodao je da igralište ima gumenu podlogu, rekvizite koji su prilagođeni deci, klupe…


PROČITAJTE I OVO

KRAJ AGONIJE! RANJEN MALČANSKI BERBERIN Čuje se pucnjava, pogodili su otmičara male Monike!

FORENZIČAR O UBISTVU JELENE MARJANOVIĆ Zoran je slobodan ako tužilac ne uradi ovo (VIDEO)

OPREZ! DIVLJI TAKSISTI HARAJU GRADOM Vožnja od Trga do Slavije za 4.000 dinara!

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ NA HAPPY TV Ovo država sprema za rađanje dece (VIDEO)


– Veoma sam zadovoljan što smo pred Novu godinu uspeli da obradujemo žitelje ovog dela grada i na taj način pokazali da gradska vlast vodi računa o tome da prestonica bude prijemčivija za ljude, rekao je Vesić.

On je naveo da ovaj, ali i svi drugi parkovi koje je uredila sadašnja vlast, na najbolji način pokazuju šta je suština politike Grada Beograda.

– Naša osnovna politika je da Beograd postane grad za ljude, a to znači da ljudi tamo gde žive, na 100, 200 ili 500 metara treba da imaju uređeno igralište za decu, prostor za odmor, biciklističku stazu, dobar javni prevoz, uređene ulaze… , rekao je Vesić.

To znači da je grad human i da je prilagođen ljudima koji u njemu žive, podvukao je on.

– Zato je naša najvažnija politika, bez obzira na sve velike infrastrukturne projekte, koji su takođe važni, da ovaj grad postane human, istakao je Vesić.

On je naveo da park ne bi bio obnovljen da građani to nisu inicirali, a opština Rakovica podržala.

Park u ulici Mile Dimić sastoji se iz dva dela, sa prostorom za dečju igru i zabavu u prirodi, sa bezbednim podlogama, penjalicom, klackalicom, ljuljaškom, ali i prostorom za starije sugrađane, ljubitelje šaha i klupama za odmor.

Na tom prostoru postavljena je nova rasveta i izgrađeno novo stepenište sa rukohvatima i stazama i obnovljenim prilazima zgradama koje se nalaze u neposrednoj blizini parka.

Za mališane je, povodom otvaranja parka, organizovana zabava u kojoj su, uz novogodišnje pesmice, učestvovali i kostimirani junaci popularnih animiranih filmova.

Zajedno sa Deda Mrazom, zamenik gradonačelnika, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković najmlađima su delili novogodišnje paketiće.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter