Izvor:
27.12.2019 u 14:07
0

VESIĆ: BEOGRADSKA PLATA JE 600 EVRA Prosečna plata je veća za 135 evra nego pre sedam godina


U Beogradu će prosečna plata na kraju ove godine biti oko 600 evra što je više od republičkog proseka, a 2012. godine prosečna plara u glavnom gradu bila je 465 evra, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je na sednici gradskog parlamenta rekao da je u Beogradu 31. oktobra ove godine bilo nezaposleno 7,7 odsto građana što je nešto manje od 68.000 ljudi, dok je 2012. bilo nezaposleno 25 odsto građana.

– To govori o tome da se odgovorno odnosimo i stvaramo nova radna mesta, a nova radna mesta znače više novca u gradskom budžetu, u penzionom fondu, više novca za sve one potrebe koje država treba da finansira, a koje se inače finansiraju iz doprinosa zaposlenih, rekao je Vesić.


OVO MORATE PROČITATI

OVO JE KRVAVO OPROŠTAJNO PISMO Izvini sine! Morao sam da ubijem Draganu i sebe!

SNEŽANA ŽENA HEROJ Ne mogu da radim, nemam snage, ali ću troje dece izvesti na pravi put (VIDEO)

KLJUČA CRNA GORA Policija pretukla vladiku Metodija i dvojicu vernika

OGLASILA SE SESTRA TIJANE JURIĆ Njene reči gađaju u srce!


On je naveo da je danas zaposlenima u Upravi grada Beograda isplaćena solidarna pomoć od 41.800 dinara, a prvi put je isplaćena socijalna pomoć od 20.000 dinara svim zaposlenima u socijalnim ustanovama i ustanovama kulture.

Finansijsku pomoć, dodao je, dobili su i zaposleni u predškolskim ustanovama i javnim preduzećima.

– Konačno grad ima para da izdvoji dodatne prihode za svoje zaposlene, na šta smo vrlo ponosni, rekao je Vesić.

Najavio je da će od Vlade Srbije Grad tražiti da se omogući zapošljavanje 300 ljudi u Gradskoj upravi, a reč je o ljudima koji i po deset godina rade po osnovu ugovora o delu.

Osim toga, najavio je da će se ove godine početi i sa gradnjom stanova za zaposlene po ceni kvadrata od 600 do 650 evra, a krediti će biti povoljni sa niskom kamatom, bez učešća.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter