24°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Novosti

POČINJE LETNJI RED VOŽNJE Na ulicama 200 vozila GSP-a manje, a uvode se i neke NOVE LINIJE!

OD danas, na svim gradskim i prigradskim linijama, biće primenjen letnji red vožnje. To znači da će, kako nezvanično saznajemo, na gradskim ulicama biti oko 200 vozila manje.

Otkad je, posle ukidanja zbog širenja korone, prevoz startovao 8. maja, dodavani su polasci na skoro svim linijama. Poslednji put povećan je broj vozila na 19 gradskih linija, a to je bilo 15. juna. Tada su pojačane linije: 23, 25, 27, 31, 33, 37, 46, 48, 53, 55, 56, 58, 70, 74, 78, 79, 83, 88 i 101, a odluka je doneta na osnovu praćenja i snimanja popunjenosti vozila. Pre toga broj polazaka je povećavan dvanaest puta. Do danas, javni prevoz putnika obavljao se sa 1.243 vozila na gradskim linijama i 246 vozila na prigradskim i lokalnim linijama.

Iz Sekretarijata za javni prevoz nismo dobili odgovor zašto se redukuju polasci kada se zaraza najviše širi.

OVO MORATE PROČITATI

HEROJ SPREČIO OTMICU DETETA! "Srbin u Berlinu spasao nemačko dete od Nemca"

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS: Sunčano i toplo, na jugu zemlje mogući pljuskovi

EU OTVORILA GRANICE Slobodan prolaz za naše državljane

CIA i KLINTON platili da se IZVEDE PUČ 5. oktobra i Milošević ISPORUČI NA VIDOVDAN!

Od juče, sugrađani su u obavezi da nose zaštitne maske u vozilima javnog prevoza. Ovu meru putnici uglavnom poštuju, ali ima mnogo i suprotnih primera.

Na stanicama i okretnicama, komunalna policija, saobraćajna sanitarna inspekcija, ali i unutrašnja kontrola GSP kontrolisali su da li se i kako vozači pridržavaju izrečenih mera. Kontrolišu da li nose maske, da li provetravaju vozila i da li su klima-uređaju uključeni prema uputstvima. Ipak, i tu ima propusta.

PRIMENOM letnjeg reda vožnje, biće uspostavljene i sezonske linije koje će saobraćati vikendom: 400 (Voždovac - vrh Avale), ADA 1 (Trg republike - Ada Ciganlija - Vidikovac), ADA 2 (Zemun Kej oslobođenja - Ada Ciganlija), ADA 3 (Konjarnik - Ada Ciganlija), ADA 4 (Mirijevo - Ada Ciganlija) i ADA 5 (Bežanijska kosa - Ada Ciganlija). U slučaju loših vremenskih uslova, rad na linijama ADA biće privremeno obustavljen.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti