25°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

VESIĆ: Činimo sve da Beograd ne ode u karantin

Zamenik gradonačelnika Beograda Goara Vesić izjavio je da se čini sve da Beograd ne ode u karantin zbog velikog broja zaraženih virusom korona, ali i naveo da će morati da se primene drastičnije mere, ukoliko se situacija pogorša.

"Ne bih spekulisao sa tim da li će Beograd ići u karantin ili ne. Mi sve činimo da Beograd ne ide u karantin, činimo sve da Beograd zaista izađe iz ove situacije sa zaraženim ljudima tako što će se taj broj smanjiti", rekao je Vesić.

Upitan o pisanju štampe da Beograd ide u karantin idućeg vikenda, Vesić kaže da karantina neće biti, ukoliko se budemo pridržavali svih mera zaštite i ukoliko se smanji broj zaraženih.

SVE O KORONI

Oglasila se medicinska sestra iz Novog Pazara: OVO JE PRAVA ISTINA O INFUZIJI ZA DETE ISPRED BOLNICE!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Još ŠEST osoba preminulo, 92 na respiratorima!

DR STEVANOVIĆ UPOZORIO: Sve više MLAĐIH pacijenata, tok bolesti NEPREDVIDIV!

OGLASIO SE ČEDOMIR JOVANOVIĆ IZ BOLNICE: Premoren sam, ali borim se! (FOTO)

NOVO UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA KONA: Za tri dana udar u Beogradu, moramo da poštujemo mere

"Uvek postoji ta mogućnost da, ukoliko se situacija pogorša, naravno, moraćemo da primenimo drastičnije mere", rekao je zamenik gradonačelnika.

Na navode da je jedna od tih drastičnijih mera "zaključavanje" Beograda uveče od 23 sata do sedam časova ujutru, Vesić kaže da je to možda moguće samo pod uslovom da se situacija ne poboljša.

Prema njegovim rečima, umesto žurki po klubovama, sada se posle 23 sata prave privatne žurke, organizovano se iz Beograda posle 22 sata ide u Novi Sad na žurke.

Zamenik gradonačelnika je rekao da deo mlade populacije očigledno ne razume u kakvoj se opasnosti nalazi i naveo da je bio u jednoj od bolnica u kojoj je video ljude od 20 godina koji su u teškoj situaciji.

"Ne mogu da shvatim da ne mogu da razumeju da su i oni izloženi. I pored apela i dalje imate ljude koji organizuju žurke kao da se ništa ne dešava. Za takve ljude nemate drugog načina osim oštre sankcije, jer je očigledno to jedini jezik koji oni razumeju", rekao je Vesić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti