16°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: HappyBSC

GAK OBRADOVAO RODITELJE Evo šta će Beograd platiti za osnovce

Od početka godine do danas, gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uplatio je školama u Beogradu 923,3 miliona dinara za nabavku sredstava za higijenu, dezinfekcionih sredstava i ostalih potreba tog tipa koje škole imaju, izjavio je sekretar Slavko Gak.

- To je novac koji mesečno redovno uplaćujemo školama za njihove osnovne potrebe, kako bi normalno funkcionisale, i od tog novca škole će nabaviti zaštitnu opremu za zaposlene i dezinfekciona sredstva za decu koja će biti neophodna od septembra - kazao je Gak.

Gak je precizirao da ovaj sekretarijat mesečno svim školama uplaćuje 115 miliona dinara za ove potrebe, što je na godišnjem nivou oko 1,4 milijarde dinara.

- Ovo nije novina zbog epidemije jer sistem inače tako funkcioniše u beogradskim školama. Epidemija je sada samo promenila prioritete u nabavci sredstava za školu, jer je očuvanje zdravlja dece i zaposlenih u školama najvažnije - rekao je Gak.

Sekretar je istakao da će do kraja godine Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu školama uplatiti još 462,4 miliona dinara za iste potrebe, koliko je planirano budžetom, te da je procena da će biti dovoljno novca za opremanje škola zaštitnom opremom.

- Škole nam se uvek mogu obratiti ukoliko im nešto nedostaje ili nisu dobro isplanirale mesečne troškove, ali do sada nismo imali takve zahteve - zaključio je Gak.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti