MLADI IZLAŽU NOVE PROIZVODE: Šta kažete na džem od slanine?

 

U Beogradu će od 16. do 17. maja biti održano Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija na kome će 20 srednjoškolskih timova iz Novog Sada, Šida, Niša, Beograda, Požege, Vlasotinca, Vršca, Lučana, Futoga, Ivanjice, Arilja, Užica i Leskovca predstaviti svoje proizvode i usluge javnosti i pokazati šta su naučili o poslovanju, organizaciji, marketingu, komunikaciji i prezentaciji.

Učenici koji su “zaposleni” u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe “Dostignuća mladih” i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije.

Program traje preko cele školske godine a Evropska komisija ga je označila kao najbolji primer preduzetničkog obrazovanja. Učenička kompanija je deo projekta “Godina preduzetništva 2016” koji sprovodi Vlada Republike Srbije.

Ove godine, učeničke kompanije pripremile su zanimljive proizvode kao što su džem od slanine, ergonomsko postolje za knjige, komplet za kućno uzgajanje biljaka, prirodna pasta za zube, interaktivna lampa, knjige za razvijanje fine motorike kod dece…

Pobednici ovog takmičenja predstavljaće Srbiju na evropskom finalu u Švajcarskoj u julu gde će odmeriti snage sa najboljim učeničkim kompanijama iz 35 zemalja.

 

Takmičenje organizuje Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku pomoć Ministarstva privrede, Societe Generale banke, kompanija TeleGroup, Ministarstva omladine i sporta, tržnog centra Delta Siti, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, kompanije Buck i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju.

 

Izvor:RTS
Foto: Twitter/rts

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro