16°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: telegraf

KORONA U VRTIĆIMA: Obolelo četvoro mališana, dve vaspitačice

Korona virus je potvrđen kod dve vaspitačice, troje dece je izolovano, a zaraza ima jedan mališan.

Ovo je raport iz Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, posle jutrošnje informacije epidemiologa Predraga Kona o prenošenju virusa korona između dece u jednoj osnovnoj školi na Novom Beogradu, kao i da je u pet vrtića potvrđeno šest pozitivnih slučajeva, da je zaraženo četvoro dece i dve vaspitačice.

- U beogradskim vrtićima od početka septembra potvrđeno je prisustvo korona virusa kod dva vaspitača u vrtiću u Borči, dok nije prijavljeno zaražavanje dece koja borave u kolektivu - navedeno je iz Sekretarijata.

Predškolskoj ustanovi u Zemunu prijavljeno je zaražavanje jednog deteta na letovanju, ali ono se nije vraćalo u kolektiv nakon odmora, tako da nije bilo u kontaktu sa grupom i vaspitačima. Osim toga, još dvoje dece iz iste ustanove je u izolaciji zbog kontakta nekoga iz porodice sa zaraženima.

- Za sada sve protiče bez problema, opreznost je na najvišem nivou, nije bilo nikakvih relaksacija mera i tako će ostati i dalje dok god je virus prisutan u Srbiji - stoji u odgovoru Sekretarijata.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar