14°C

Beograd

Photo: twitter/printscreen

Izvor: kurir.rs

VESIĆ: U Beogradu se ove godine gradi više nego lane

Ove godine se u Beogradu, uprkos epidemiji virusa Kovid - 19 gradi više nego prošle godine, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je rekao da je u prvih osam meseci ove godine grad Beograd je izdao građevinskih dozvola za 712.467 kvadrata, gradske opštine za oko 200.000 kvadrata, a Republika Srbija za još 200.000 metara kvadratnih.

"To govori da smo već prošli 1,1 milion kvadrata. Poslednje tri godine samo grad Beograd izdavao je građevinskih dozvola za preko milion kvadrata svake godine što je sa gradskim opštinama i Republikom činilo između 1,3-1,4 miliona kvadrata. Poređenje radi 2010. godine grad Beograd je izdao građevinskih dozvola za 14 hiljada kvadrata, 2011. godine za 197 hiljada kvadrata a 2012. godine za 242 hiljade kvadrata", rekao je on.

SVE O SPORTU

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: LEJKERSI BRUTALNO TUKLI DENVER ZA 1-0

POVRATAK SERIJE A NA VELIKA VRATA: Juventus gubi ulogu favorita

BOJIĆ DONEO POBEDU VOJVODINI

SPEKTAKL U SMEDEREVU SUPERLIGE SRBIJE U BOKSU: Ko će na tron?

Vesić je ocenio da je današnja gradska vlast deset puta uspešnija od prethodnika kada je u pitanju izgradnja.

" Danas je u Beogradu aktivno oko dve hiljade gradilišta na kojima radi preko 300 kranova. Voleo bih da mi neko pronađe grad u Evropi koji se toliko gradi kao Beograd. Mi smo jedan od retkih evropskih gradova u kome, ne da nisu pale cene nekretnina, već su porasle. To je dokaz da je srpska ekonomija stabilna, a Beograd čini 40 odsto bruto domaćeg proizvoda", rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar