11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

ZAMENIK GRADONAČELNIKA VESIĆ: U Beogradu se poštuju mere više nego u nekim drugim gradovim

 Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da kontrolu poštovanja mera u restoranima obavlja sanitarna inspekcija zajedno sa komunalnom milicijom. Dnevno se kontroliše oko 200 ugostiteljskih objekata, ali da se u njih četiri-pet otkrije da se ne poštuju mere.

Vesić je rekao da više od 90 odsto građana u javnom prevozu nosi maske i da je to veliki broj. Kako je naglasio, obaveza vozača je da opominje one koji ne nose maske, a to često rade i sami putnici.

SVE O KORONI

STRUČNJACI OTRKIVAJU ŠTA NAS ČEKA ZBOG ODRŽAVANJA MASOVNIH OKUPLJANJA (FOTO)

JEZIVO OTKRIĆE: Koronavirus izaziva Parkinsonovu bolest?!

DOKTORKA IZ KCV PORUČILA: Ko misli da je korona SAMO PREHLADA i izmišljotina neka dođe da vidi ZARAŽENE KAKO DIŠU

Vesić smatra da se u Beogradu poštuju sve epidemiološke mere mnogo više nego u nekim drugim gradovima, i da to daje rezultate. Kaže da Komunalna milicija ima nešto više od 300 pripadnika, i da će biti raspisan konkurs za novih 150, a prvi put će oni biti prisutni i u prigradskim opštinama. Najavio je i da će do juna sledeće godine, posle izmena zakona, oni imati male aparate pomoću kojih će moći da mere buku u objektima na licu mesta.

Kada je reč o radovima u Ulici cara Dušana, rekao je da se očekuje da se tokom novembra pusti saobraćaj, a da se kompletni radovi završe u decembru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti