8°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

MIŠLJENJA PODELJENA! Evo šta građani Beograda kažu o mogućem zaključavanju

Građani Beograda podeljeni su po pitanju predloga medicinskog dela Kriznog štaba da se ponovo uvede policijski čas zbog pogoršane epidemiološke situacije i za Tanjug ističu da jedva čekaju da "slobodnije žive, bez ograničenja".

Dok pojedini smatraju da je potrebno uvesti policijski čas, drugi misle da takav korak ne bi uticao na poboljšanje epidemiološke situacije.

VESTI DANA

VUČIĆ PREDAO VAKCINE U SARAJEVU: Ovo nisu samo vakcine, ovde je reč o poverenju (VIDEO)

HITNO, PO NALOGU ANE BRNABIĆ: Specijalni tim stiže u Vranje!

ZATVARANJE GRANICA: Ukoliko se mere ne budu poštovale, Crna Gora ima TRI mogućnosti

JOKIĆ IZUDARAN: Maloun uleteo na teren, psovao sudiju! (VIDEO)

- Nisam sigurna koliko bi to pomoglo -, kaže jedna Beograđanka, dok se druga nadovezuje da je "zaključavanje" pravo rešenje.

 - Jesam za policijski čas. Mladi su neodgovorni, treba ih malo umiriti, da sede u kući - , kaže ona, uz ocenu da je prethodno uvođenje policijskog časa dalo rezultate.

Jedan stariji Beograđanin kaže da je važno da se svako individualno čuva i poručuje Kriznom štabu da je potrebno da se zatvore kafići.

- Da mene neko pita, ja bih zatvorio kafiće, ali samo unutra. Bašte bi radile, jer je u baštama mnogo manja verovatnoća da se bilo ko zarazi -, kaže on.

Ima i onih koji smatraju da je Krizni štab iskompromitovan i da mu se ne može verovati, a jedan sagovornik kaže da nisu dosledni.

Momci koje je ekipa Tanjuga srela u Knez Mihailovoj ulici, izričiti su da nisu za pooštravanje mera u borbi protiv korone, jer, kažu, to je bespotrebno.

- I ovo što su stavili do 14 sati za vikend, svi se naguraju... Nisam za policijski čas zato što je to smešno -, kaže jedan od njih.

PROČITAJTE JOŠ

MALI SAOPŠTIO DOBRE VESTI: Srbija najbolja u ekonomiji na celom kontinentu

BAKINA KUHINJA: Vrlo malo treba za GALA klopu (VIDEO)

UŽAS! U Golupcu nađena dva ugljenisana tela


Stariji sugrađanin smatra da je potrebno uvesti neke rigoroznije metode.

- Kako je u redu okupljanje oko spomenika? Kako to nije epidemija? Zabrana treba da postoji za sve - , kaže ovaj Beograđanin.

Drugi ističu da im se sve smučilo i ocenjuju da nijedne mere nisu dale efekte.

- Koliko vidim ništa ne pomaže, ni vakcine, ni maske. Mislim da u ovoj situaciji niko nije pametan -, ističe jedna majka.

Medicinski deo Kriznog štaba zatražio je juče na sednici da se uvede potpuno zaključavanje, bar na sedam do 10 dana, a konačna odluka biće doneta kroz nekoliko dana.
Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar