Izvor:
27.03.2017 u 23:47
0

PAŽLJIVO ČITAJTE: Ovo su opasnosti koje vas vrebaju u gradskom prevozu!

Ako ste, kao i ja, osuđeni na svakodnevnu vožnju gradskim prevozom, sa dolaskom hladnijih dana ste verovatno malo odahnuli. Opasnost po naše čulo mirisa se malo smanjila.

Ipak, mnogi higijenski neosvešćeni sugrađani, tek sada ne nalaze razlog za kupanje i pranje odeće jer – manje se znoje! Smrad je, sa druge strane, najbezazlenija stvar koja može da vas snađe u prevozu. Može vam izazvati manju ili veću mučninu, a spas je tu, ‘’odmah iza ćoška’’ na izlaznoj stanici (izdrži još malo, samo još malo …)

Mnogo opasnije situacije nas vrebaju, a ne zna se šta je gore. Kada je autobus dupke pun ili poluprazan.
Ako ste dobar poznavalac Njutnovih zakona, možda se spasite, mada uvek postoji šansa da silom prilika nastradate od nekog lošeg đaka, koji nije dovoljno pazio na časovima fizike.

Opasnost 1

Inercija – Kreće se autobus, ali se i vi krećete sa njim. Prilikom naglog kočenja, ne daj bože da se ne držite dobro za šipku, poletećete u smeru u kome ste se vozili, kao od šale. Ovde je bolje da je autobus pun, ali samo ako niste na početku ‘’padajućeg niza’’.

Opasnost 2

Zakon sile – Ako neki nesrećnik poleti po inerciji na vas, mnogo ćete bolje proći sa mršavkom. Šanse za ostajanje na nogama su u tom slučaju mnogo veće, u suprotnom, nadrljali ste.
U ovom slučaju je povoljnije da je autobus poluprazan, jer će nesrećnik u letu, možda da padne vama pred noge.

Opasnost 3

Zakon akcije I reakcije – U sudaru sa ‘’letećem nesrećnikom’’, a možete baš vi biti te sreće da poletite, idealno za obe strane je da su sličnih gabarita … i da niste mnogo nervozni.
U ovoj situaciji je nebitan broj putnika u autobusu. Nervoza povećava rizik da budete povređeni, jer ako glasno negodujete, možete sa verbalnog duela da pređete na hvatanje za kragnu.

Mislili ste da ste izbegli sve ovo ako sedite? Varate se.
U polupraznom autobusu, dok majstor naglo zavrće u krivinu, možete pod dejstvom inercije da poletite sa sedišta i aterirate na svoju cenjenu pozadinu na pod busa … i ulepšate ostalim putnicima vožnju.

zena.blic
Foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter