18°C

Beograd

UZDRŽITE SE: Kupanje u SAVSKOM JEZERU još NIJE BEZBEDNO!

Uprava JP Ada Ciganlija apeluje na sve posetioce da se suzdrže od ulaska u vodu Savskog jezera, s obzirom na to da njena temperatura još nije dostigla 22 stepena koliko je, prema međunarodnim standardima, neophodno za bezbedno kupanje i boravak u vodi.

Iako su za predstojeci vikend najavljene izuzetno visoke temperature za ovo doba godine, trenutna temperatura vode Savskog jezera iznosi svega 19 stepeni, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Usled temperaturne razlike između vode i spoljašnje sredine vrlo lako može doći do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, naročito kod hroničnih bolesnika, i nesagledivih posledica po zdravlje i život kupača.

S obzirom na to da kupališna sezona još nije počela, na Adi Ciganliji nema dežurstava ekipa Hitne pomoći kao ni spasilačke službe, koje bi mogle da intervenišu u slučaju potrebe.

Kako bi se izbegle neželjene posledice, a pre svega zbog očuvanja bezbednosti svih naših posetilaca, apelujemo na uzdržavanje od kupanja u Savskom jezeru do zvaničnog otvaranja kupališne sezone 10. juna.

Tanjug
Foto: Wikipedia

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar