Izvor:
04.06.2016 u 03:41
0

Čuveni KINESKI FILOZOF dobija sponik u BEOGRADU

U Beogradu bi uskoro trebalo da bude podignut spomenik kineskom filozofu Konfučiju, a dve ulice na Novom Beogradu da ponesu imena maršala Tolbuhina i generala Ždanova – o tome će odbornici Skupštine grada odlučivati na sednici koja je zakazana za sredu, 8. juna.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za tada novu sednicu gradskog parlamenta, a predložio je da na njenom dnevnom redu bude 16 tačaka.

Jedna od njih je i rešenje o novim nazivima ulica i trgova, pa je predloženo da Novi Beograd dobije Bulevar Maršala Tolbuhina i ulice General Ždanovu i Konfučijevu, kao i Trg prijateljstva Srbije i Kine, da Voždovac dobije Bulevar Patrijarha Germana, a Čukarica Ulicu Endija Vorhola.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o podizanju spomenika kineskom filozofu Konfučiju i nacionalnom pesniku Kazahstana Žambilu Žabajevu.

Odbornci će na novoj sednici, pored ostalog, razmatrati planove detaljne regulacije nekoliko delova grada, predlog dopuna programa obnove objekata javne namene, dopune odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu, promeni osnivačkih akata javnih preduzeća čiji je osnivač grad, izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Beograda za 2015. godinu…

Po skraćenom postupku će se odlučivati o razrešenju i imenovanju direktora i vršilaca dužnosti direktora, članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća čiji je osnivač grad.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/Doris Hemrich

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter