Čuveni KINESKI FILOZOF dobija sponik u BEOGRADU

Beograd

 

U Beogradu bi uskoro trebalo da bude podignut spomenik kineskom filozofu Konfučiju, a dve ulice na Novom Beogradu da ponesu imena maršala Tolbuhina i generala Ždanova - o tome će odbornici Skupštine grada odlučivati na sednici koja je zakazana za sredu, 8. juna.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za tada novu sednicu gradskog parlamenta, a predložio je da na njenom dnevnom redu bude 16 tačaka.

Jedna od njih je i rešenje o novim nazivima ulica i trgova, pa je predloženo da Novi Beograd dobije Bulevar Maršala Tolbuhina i ulice General Ždanovu i Konfučijevu, kao i Trg prijateljstva Srbije i Kine, da Voždovac dobije Bulevar Patrijarha Germana, a Čukarica Ulicu Endija Vorhola.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o podizanju spomenika kineskom filozofu Konfučiju i nacionalnom pesniku Kazahstana Žambilu Žabajevu.

Odbornci će na novoj sednici, pored ostalog, razmatrati planove detaljne regulacije nekoliko delova grada, predlog dopuna programa obnove objekata javne namene, dopune odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu, promeni osnivačkih akata javnih preduzeća čiji je osnivač grad, izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Beograda za 2015. godinu...

Po skraćenom postupku će se odlučivati o razrešenju i imenovanju direktora i vršilaca dužnosti direktora, članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća čiji je osnivač grad.

Izvor:Tanjug
Foto:  Twitter/Doris Hemrich

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro