17°C

Beograd

GRMI UŠĆE: Automobilska trka u toku!

Gradski menadžer Goran Vesić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin otvorili su danas četvrtu automobilsku trku "Nagrada Beograda" na beogradskom Ušću.

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, na ušću Save i Dunava, nastupiće stotinak vozaca, od kojih mnogi dolaze iz zemalja u okruženju, a trka će se boduje za plasman Centralno-evropske zone, kao i za nacionalne šampionate Srbije i Hrvatske.

- U ime Skupštine Grada srećan sam što smo obnovili stazu i imam veliko zadovoljstvo da otvorim ovogodišnju trku. Planiramo i da obnovimo trku formula oko Kalemegdana, kao i Kup kraljice Marije. Želim puno sreće svim takmičenjima, a gledaocima da uživaju u manifestaciji - rekao je Vesić novinarima na Ušću.

Ministar Vulin zahvalio se Auto-moto Savezu na velikom entuzijazmu i želji da trka održi.

- Ovo je velika stvar i turistički za Srbiju i Beograd. Beograd je grad nacionalne klase i "Flojda". Neka pobedi najbolji, a turistima da naš grad ostane u srcima - poručio je Vulin.

Ovogodišnje takmičenje održava se pod pokroviteljstvom Auto-moto saveza Srbije i Sportskog auto i karting savez Srbije (SAKŠ), uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije, AMS Osiguranja i Ministarstva omladine i sporta.

Tanjug
Foto: Twitter/DNAofMotorsport

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar