DONETE ODLUKE: Skupština grada Beograda završila rad


Skupština grada Beograda odlučila je danas o formiranju Odbora za podizanje spomen obeležja ubijenom premijeru Zoranu Ðinđiću, usvojila je više planova detaljne regulacije, kao i izveštaj o stanju u bezbednosti saobraćaja u glavnom gradu.

U popodnevnom delu sednice usvojena je i informacija o potrebi restauracije oštećenih i oronulih fasada na objektima i u prostorno kulturno-istorijskim celinama koje su utvrđene za kulturna dobra.

Kada je reč o Odboru za formiranje spomenika Ðinđiću, na njegovom čelu će biti dekan Fakulteta političkih nauka Dragan Simić, a među članovima su i dekan Filizofskog fakulteta u Beogradu Vojislav Jelić, vajar Svetislav Arsić Basara, dramski pisac Dušan Kovačević, gradski menadžer Goran Vesić, savetnik Predsednika Srbije Jasmina Mitrović Marić…

Odbornici su danas usvojili predloge rešenja da na Novom Beogradu dve ulice ponesu imena Maršala Tolbuhina i Generala Ždanova, kao i predlog da Konfučije dobije spomenik u prestonici. 

Takođe, većina odbornika je podržala predlog da Novi Beograd dobije Trg preijateljstva Srbije i Kine i Konfučijevu ulicu, Voždovac Bulevar patrijarha Germana, a Čukarica Ulicu Endija Vorhola.

Osim toga, doneta je odluka i o podizanju spomenika Žambilu Žabajevu, kazahstanskom nacionalnom pesniku.


Tanjug
Foto: Facebook/Skupština grada Beograda
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro