Izvor:
16.07.2017 u 17:28
0

Posle devet godina čekanja počinje rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića!

Ulica Bore Stankovića će se rekonstruisati od raskrsnice sa Katanićevom ulicom do raskrsnice sa ulicama Stojana Protića, Braničevskom i Skerlićevom, u dužini od 323 metra.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da sutra počinje rekonstrukcija ulice Bore Stankovića na Vračarskom platou.Prema njegovim rečima, vrednost radova iznosi 71,8 miliona dinara, a posao će biti završen u roku od pet meseci.

Rekonstrukcija ove ulice trebalo je da počne još 2008. godine, ali zbog direktne opstrukcije bivšeg rukovodstva opštine Vračar nisu mogle da budu raseljene udžerice na trasi nove ulice.

– Tek pošto je pre godinu dana Vračar dobio novu vlast počelo je da se ozbiljno radi na raseljavanju i danas, godinu dana kasnije, možemo da počnemo sa rekonstrukcijom ulice. Na ovom primeru se vidi razlika između nas i njih. Ono što bivša vlast na Vračaru nije htela, mogla ili smela da uradi devet godina mi smo završili za godinu dana – rekao je Vesić.

On je dodao da će se Ulica Bore Stankovića rekonstruisati od raskrsnice sa Katanićevom ulicom do raskrsnice sa ulicama Stojana Protića, Braničevskom i Skerlićevom, u dužini od 323 metra.

– Poprečnim profilom predviđena je širina kolovoza od šest metara, obostrani trotoari širine po tri metra, a u delu između ulica Patrijarha Varnave i Stojana Protića, predviđen je i zeleni pojas širine 2,25 metara.

– Istovremeno sa rekonstrukcijom ulice biće obnovljena sva pripadajuća infrastruktura: vodovod, kanalizacija, javno osvetljenje, TT i elektroinstalacije i toplovod – istakao je gradski menadžer.

Goran Vesić je naveo i da će rekonstrukcija omogućiti da se proširi porta Hrama Svetoga Save, kao i da se poveća bezbednost odvijanja saobraćaja u ovoj prometnoj ulici.

– Naš naredni posao će biti da zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom uredimo plato ispred Hrama Svetoga Save, kao i da nastavimo sa uređenjem fasada u okolini Hrama, kako je to ove godine već učinjeno u Katanićevoj ulici – rekao je gradski menadžer i poručio da Hram Svetoga Save nema samo verski već ima i turistički značaj, s obzirom na velik broj stranih i domaćih turista koji ga posete.

izvor/telegraf

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter