Izvor:
03.08.2017 u 23:45
0

NOVI REŽIM SAOBRAĆAJA: Od noćas se menjaju trase 31 linije gradskog prevoza!

Zbog radova na rekonstrukcijama ulica, toplovodnih i kanalizacionih mreža u Bulevaru oslobođenja, Zemljoradničkoj i Banatskoj ulici, kao i u Ulici Rada Končara i Mije Kovačevića, izmenjene su trase linija gradskog prevoza i uspostavljena privremena stajališta. Od noćas počinju i radovi na Slaviji, a ukupan broj izmenjenih linija biće 31.

Rekonstrukcija Slavije

Noćas počinje uklanjanje tramvajske i trolejbuske mreže na Slaviji, zbog čega će linije 2 i 9L biti preusmerene u Resavsku, dok će trolejbuse menjati autobusi.

Ovakav režim trajaće narednih pet dana, tačnije do ranih jutarnjih sati sledeće srede. Radovi u kružnom toku izvodiće se noću od jedan do četiri sata, zbog čega će biti izmenjene i noćne linije.

Izmene za trolejbuske i tramvajske linije odnose se na dnevni period. Umesto linija 21, 22 i 29 uspostaviće se autobuske linije 21A, 22A i 29A, dok se linija 19 potpuno ukida. Tramvaji 2 i 9L iz Nemanjine ulice skretaće u Resavsku, potom prolaziti pored Beograđanke i Tašmajdana, pa Bulevarom kralja Aleksandra dalje voziti prema Dorćolu.

Noćne linije 31N, 33N, 47N i 48N umesto preko Kralja Milana, Slavije i Bulevara oslobođenja voziće pored Skupštine Srbije, potom kroz Kneza Miloša i autoputem do Autokomande.

Linija 29N sa Terazija takođe će skretati na Trg Nikole Pašića, prolaziti pored Skupštine Srbije, a potom nastaviti Bulevarom kralja Aleksandra, pa dalje kroz Svetozara Markovića, Njegoševu, Kursulinu i Makenzijevu.

Linija 51N prolaziće pored Skupštine i Ulicom kneza Miloša, odakle će skretati u Nemanjinu i nastaviti redovnom trasom od Železničke stanice.

Linija 401N sa Dorćola nastaviće kroz Cara Dušana i Džordža Vašingtona, potom skretati u Takovsku i Kneza Miloša, uključiti se na autoput i nastaviti redovnom trasom od Autokomande.

Osim uklanjanja mreže radiće se i na konstrukciji privremene trolejbuske mreže. To je u skladu sa ranijim najavama nadležnih, po kojima će na Slaviji tokom radova na samom trgu biti otvorena dva koridora: Kralja Milana – Makenzijeva, kojim će ići i trolejbusi, kao i Nemanjina – Bulevar oslobođenja.

Radovi na aerodromskom putu

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju na ulivnoj saobraćajnici autoputa Beograd – Šid iz pravca Aerodroma "Nikola Tesla" ka Beogradu, od danas je izmenjen režima javnog prevoza, a tako će biti sve do 4. avgusta i to od 7 sati ujutro do ponoći.

Zbog toga će autobusi 607 i A1 u smeru od aerodroma saobraćati preko petlje Beograd (Dobanovačka petlja), gde će menjati smer kretanja i kontra smerom preko autoputa saobraćati do Beograda, dok u suprotnom smeru neće menjati trasu.

Radovi u Zemljoradničkoj ulici

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u Zemljoradničkoj ulici na delu od Vojvode Stepe u dužini od 600 metara, došlo je do promene trase autobusa 406L. Završetak radova očekuje se 15. septembra, a putanja autobusa je sledeća: Voždovac – Bebelova – Baštovanska – Paunova – Bulevar oslobođenja – Bulevar JNA – Bulevar Patrijarha Germana – Vase Čarapića – Savez boraca – Beli potok (železnička stanica).

Radovi na toplovodu u Banatskoj ulici

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže u Banatskoj ulici na delu od Ugrinovačke do Ulice cara Dušana, došlo je do promene režima javnog prevoza sve do 21. oktobra.

Autobusi 85 umesto Banatskom ulicom voziće kroz Filipa Višnjića i Cara Dušana.

Saobraćaj je izmenjen i na liniji 612 do 21. avgusta na delu od raskrsnice ulica Autoput za Novi Sad – Ugrinovačka do Cara Dušana, dok će od 22. avgusta saobraćati redovnom trasom do raskrsnice ulica Ugrinovačka – Banatska, a odatle nastavljati Ugrinovačkom ulicom, Autoputem za Novi Sad, T-7 (trasom linije 707), Cara Dušana i dalje redovnom trasom. Dakle, neće prolaziti kroz Banatsku ulicu ni kroz zonu okretnice linije 17.

Radovi na kanalizaciji u Ulici Rada Končara u Zemunu

Tokom izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Rada Končara u Zemunu, na delu od Ugrinovačke do Prvomajske ulice izmenjen je režim rada linija sve do 21. avgusta na sledeći način:

– Autobusi 18 i 45 voze Ugrinovačkom, Gornjogradskom i Prvomajskom;

– Linija 612 vozi Banatskom, Ugrinovačkom, potom autoputem za Novi Sad i dalje redovnom trasom.

Rekonstrukcija Mije Kovačevića i Bulevara oslobođenja

Tokom izvođenja radova, koji su počeli 5. jula, na rekonstrukciji tramvajske pruge, kontaktne mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ulici Mije Kovačevića, na delu od Ulice Čarlija Čaplina do Svetog Nikole, važi posebna organizacija saobraćaja sveizmenjene su sledeće linije do 21. avgusta:

– Linije 25 i 25P u oba smera, na delu od kružnog toka "Bogoslovija" do Vukovog spomenika saobraćaju preko Dragoslava Srejovića, Mitropolita Petra, Zdravka Čelara, Starine Novaka i Kraljice Marije;

– Autobus 27 od Bogoslovije saobra istom trasom, s tim što nakon Starine Novaka nastavlja Beogradsku, pa onda kod Pravnog fakulteta nastavlja redovnom trasom Bulevarom kralja Aleksandra;

– Autobusi 32 i 74 saobraćaju od Bogoslovije do Vukovog spomenika Severnim bulevarom, potom Ulicom Veljka Dugoševića, Svetog Nikole i Ruzveltovom;

– Tramvajske linije 3 i 12 umesto do Omladinskog stadiona idu do Tašmajdana i to sledećom trasom: Savski trg – Resavska – Tašmajdan, i nose oznake 3Li 12L;

– Linija 66 vozi od Veljka Dugoševića, Svetog Nikole, preko Ruzveltove i dalje starom putanjom, dok trasa linije 65 nije izmenjena.

– Tramvaje 9, 10 i 14 od Slavije do Banjice zamenjuje autobuska linija 9A.

Izvor/Telegraf.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter