Izvor:
08.08.2017 u 18:19
0

VESIĆ: Ikea je dokaz da naš grad sve više postaje regionalni centar ovog dela Evrope!

Gradski menadžer je istakao da primer "Ikee" slede i drugi investitori i mogu da očekuju i njihove investicije.

Otvaranje robne kuće "Ikea" u četvrtak, 10. avgusta, dokaz je koliko se u Beogradu investira i da naš grad sve više postaje regionalni centar ovog dela Evrope, istakao je gradski menadžer Goran Vesić.

On je ponovio da otvaranje robne kuće "Ikea" nije samo važno za Beograd i Srbiju jer će građani dobiti ponudu koju do sada nisu imali, već će uticati i na snižavanje cene opreme za kuću.

– Činjenica da se prve godine očekuje dva miliona posetilaca, a naredne pet miliona jasno govori da značaj ''Ikee'' prevazilazi Srbiju. U četvrtak u ''Ikei'' posao dobija skoro 400 ljudi, a sada moram da kažem da ove robne kuće ne bi bilo da Grad Beograd preko svoje Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i Republika Srbija nisu aktivno radili sa investitorom da se ovo ulaganje dogodi – rekao je on.

Kako je dodao, na stotine problema je uspešno rešavano u prethodnom periodu, što samo pokazuje koliko su Grad Beograd i Republika Srbija posvećeni svakom investitoru koji svoje pare želi da uloži u Srbiju i otvori nova radna mesta.

– Posebno smo ponosni jer vrednost javne infrastrukture koju je ''Ikea'' izgradila, a koja je vlasništvo Grada Beograda, iznosi oko deset miliona evra – rekao je Vesić, pokazavši javnosti fotografije javne infrastrukture i dodao da su to putevi, kružni tokovi, nasip, regulacija reke, postrojenje za preradu otpadnih voda i zelene površine.

Gradski menadžer je istakao da primer "Ikee" slede i drugi investitori i mogu da očekuju i njihove investicije.

– ''Ikea'' je već najavila izgradnju druge robne kuće. Zato im u ime Grada Beograda kažemo dobrodošli i nastavite da investirate – istakao je gradski menadžer.

Govoreći o činjenici da je Beograd sve interesantniji investitorima, on je podsetio da je Grad Beograd od januara do jula ove godine izdao građeviskih dozvola za više od 650.000 kvadrata.

– Do kraja godine očekujemo da izdamo građevinske dozvole za preko milion kvadrata, što je jajveći broj kvadrata izdat u poslednjoj deceniji u Beogradu. Izdali smo više od 500 lokacijskih dozvola, više od 120 građevinskih dozvola, a samo u julu smo izdali građevinskih dozvola za više od 58.000 kvadrata – kaže on.

Uređeno je nekoliko privrednih zona i prigradske opštine, kako bi bile interesantnije za investiranje, dodao je Vesić.

Govoreći o najavljenoj poseti turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, gradski menadžer je rekao da saradnja Turske i Srbije poslednjih godina beleži uspon.

– Erdogan je jedan od svetskih lidera, a Turska svetska sila. Imamo široku saradnju sa Turskom na privrednom planu, a i svedoci smo da veliki broj Turaka turistički obilazi Srbiju. Za nas će biti veoma važno da se susretnemo sa njihovim privrednicima koje predsednik Erdogan dovodi sa sobom – kaže on.

Sasvim je sigurno da će iz te posete proizaći novi poslovi, ocenjuje Vesić.

– Jedan od primera naše saradnje je i preuzimanje dela nekadašnje fabrike ''Beko'' u Lazarevcu, gde su pogoni obnovljeni i zaposleno 300 žena, a očekuje se i izgradnja novog pogona u kojem će posao naći još toliko radnica – rekao je Vesić.

Telegraf
Foto: Arhiva/twitter.com/IKEAUSA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter