Izvor:
10.08.2017 u 12:30
0

DANAS POČINJE SA RADOM IKEA: Na svečanom otvaranju prisustvovaće Aleksandar Vučić!

Robna kuća Ikea "Beograd Istok", kod Bubanj Potoka, biće danas svečano otvorena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopšteno je iz te kompanije.

Ovo je prva robna kuća kompanije Ikea na tržištu Srbije i 400. na svetu, a Srbija je postala 49. zemlja u kojoj švedska kompanija ima poslovne operacije i jedino novo tržište u 2017. godini.

O značaju operativnog rada prve robne kuće u Srbiji i 400. radnje unutar sistema kompanije Ikea, dolasku na srpsko tržište i značaju za društvo i ekonomiju govoriće generalni direktor kompanije Ikea za Jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke i predsednik Vučić, saopštila je Ikea.

Kompanija Ikea otvara vrata robne kuće u koju je investirala 70 miliona evra sutra u 10 sati.

Prema protokolu, visoke zvanice će simboličnim sađenjem drveta obeležiti početak rada robne kuće Ikea "Beograd Istok".

Nakon toga predstavnicima medija obratiće se Vanoverbeke i Vučić, navedeno je u saopštenju.

Ikea, simbol kvalitetnog i jeftinog nameštaja i drugih artakala za kuću, najveći je svetski maloprodajni lanac za tu vrstu proizvoda. Ikea nudi celokupan asortiman od 9.500 proizvoda po cenama na nivou robnih kuća te kompanije u zemljama u okruženju. Odštampala je katalog na srpskom jeziku u više od milion primeraka.

Robna kuća ima 330 radnika, a Ikea u Srbiji ukupno zapošljava 416 ljudi, računajući i zaposlene u regionalnoj kancelariji ove kompanije za Jugoistočnu Evropu.

Objekat ima oko 35.000 metara kvadratnih, a parking može da primi 1.400 vozila.

Kupci će na raspolaganju imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu, kao i punjač za elektromobile.

Takođe, robna kuća ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta.

Ikea je izgradila i infrastrukturu oko robne kuće u vrednosti od skoro 10 miliona evra.

Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10 do 21 čas, dok je radno vreme restorana od 09:30 do 20 časova.

Kamen temeljac za izgradnju prve robne kuće kod Bubanj Potoka Ikea je položen u aprilu 2016. godine, pored auto-puta Beograd – Niš, u prisustvu tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i generalnog direktora kompanije Ikea za Jugoistočnu Evropu Stefana Vanoverbeka.

Tanjug
Foto: https://twitter.com/IKEAUSA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter