Izvor:
15.09.2017 u 22:21
0

POČINJE IZGRADJA KOMPLEKSA „BELGRADE SKYLINE“: Na svečanoj prezentaciji projekta prisustvovao i Vučić!

Na svečanosti u "Erport Sitiju", kojoj je prisustvovao i predsednik Republike Aleksandar Vučić, prezentacijom je otkriveno kako će izgledati novi stambeno-poslovni kompleks u centru grada koji će se prostirati na preko 100.000 kvadratnih metara, a investitor je izraelska kompanija AFI Europe.

Pritiskom na dugme u Beogradu je simbolično označen početak izgradnje kompleksa "Belgrade Skyline" koji će se nalaziti na lokalitetu nekadašnjeg Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša, a koji će, kako se očekuje, postati jedan od novih simbola glavnog grada.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da, kada je pre tri i po godine imao priliku da razgovara sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o strategiji i viziji razvoja grada, da je upravo u vidu imao ovakve projekte.

– Velike projekte koji menjaju panoramu grada, podstiču našu građevinsku industriju i od napuštenih i zapustenih lokacija, kao što je bila zgrada Saveznog MUP-a, prave nove simbole našeg grada. Belgrade Skyline je upravo takva investicija, od skoro 200 miliona evra, koja će, kada se završi, biti jedan od novih, možda i najlepši simbol našeg grada – rekao je gradonačelnik.

Kako ističe, svet je danas globalno selo, te investitori mogu da ulažu gde hoće, a smatra da ih nije lako privoleti i privući baš u vašu zemlju.

– Mi smo to uspeli i ovo je dokaz da sve veći broj investitora veruje u našu zemlju, u naš grad. Znači, postali smo normalna, stabilna zemlja za ulaganje, a smanjenje nezaposlenosti, pokretanje industrije, govori upravo u prilog tome – rekao je Mali.

On je dodao da je danas imao "divan dan", jer je otvorio ritejl park u Lazarevcu i šoping centar u Rajićevoj koji, zajedno sa Belgrade Skyline-om, kako ističe, čine sliku jednog novog, savremenijeg i modernijeg grada Beograda.

Ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam rekla je da je veoma zadovoljna što može da prisustvuje pokretanju trećeg projekta kompanije AFI Europe, koji će "redizajnirati" obrise Beograda, a nalaziće se na, kako smatra, prestižnoj lokaciji u centru grada.

Izraelska kompanija u Srbiji je da ostane, rekla je Fišer Kam i dodala da se ove godine slavi 25 godina od ponovnih uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Izraela, navodeći da očekuje još bolje i uspešnije odnose.

Direktor Belgrade Skyline Adir El Al rekao je da je veoma ponosan što je označio početak projekta i dodao da čvrsto veruje da će "Belgrade Skyline" postati novi simbol srpske prestonice.

Lokalitet, na kome se nalazilo bivše Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša, biće pretvoren u 100.000 kvadratnih metara stambeno- poslovnog kompleksa.

Projekat je koncipiran kao kompleks tri kule, sa centralnom poslovnom kulom, koja će biti visoka 129 metara, kao i dve manje stambene kule, od 77 i 64 metra, koje će se nalaziti na bočnim ivicama parcele, dok će između kula biti formiran plato.

Kompleks će biti izgrađen u dve faze, a završetak gradnje se očekuje za četiri do pet godina.

Investitor je izraelska kompanija AFI Europe, a procenjena vrednost radova je 200 miliona evra.

Telegraf
Foto: Twitter/beograd_rs/Twitter/blokvesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter