Izvor:
18.11.2017 u 17:47
0

SINIŠA MALI: Beograd dobija novi most, metro u izgradnji od 2020. godine!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da Beograd u narednom periodu očekuju mnogi veliki radovi i brojne novine koje se decenijama najavljuju.

Malin je najavio da će naredne godine početi izgradnja novog mosta preko Save, 2019. tunel kroz Topčidersko brdo, a realne su šanse da se 2020. krene u izgradnju metroa, čija studija će biti gotova za devet meseci.

– Beograd ne može da bude jedini višemilionski grad u Evropi bez metroa. Stojim iza toga da metro možemo da počnemo da gradimo već 2020. godine sa dve linije koje su urađene na osnovu strategije razvoja Beograda do 2030. i na osnovu obavljenog brojanja putnika – rekao je Siniša Mali.

Govoreći o rekonstrukciji ulice Kneza Miloša, on je kazao da će početi 2018. godine.

– Rekonstrukcija Kneza Miloša radiće se u više faza. Sledeće godine se menja infrastruktura, a 2019. godine se gradi garaža. Dodaćemo još jednu saobraćajnu traku, tako da ih ima tri u jednom i tri u drugom smeru, uradićemo stazu za pešake i bicikliste. Za par meseci se gradi stambena zgrada u bivšoj nemačkoj ambasadi, a u zgradi MUP-a postavljen je kamen temeljac za stambeno-poslovni kompleks. U Kneza Miloša nas čeka i uređenje fasada, tako da će ova ulica dobiti potpuno drugačiji izgled najavio je Mali.

On je kazao da grad radi na projektu izgradnje prihvatilišta za decu i omladinu bez roditeljskog staranja.

– Beograd nikada nije imao svoje prihvatilište, već je zakupljivao mali prostor od 250 kvadrata. Na Zvezdari smo našli odličan prostor od 1.700 kvadrata koji se trenutno rekonstruiše i za šta je grad izdvojio 97 miliona dinara – rekao je on.

On je gostujući na Tv Pink kazao da je prezadovoljan obavljenim radovima u Beogradu, koji su istovremeno bili obavljeni i na vreme i kvalitetno.

– Ispunili smo obećanje i završili rekonstrukciju na vreme. Sada u ovom delu grada imamo novi asfalt, rasvetu, nova autobuska stajališta i to je lepa slika Beograda za koji se borimo – rekao je gradonačelnik – rekao je on povodom puštanja u saobraćaj Trga Slavija, Bulevara oslobođenja, Ruzveltove i Ulice Mije Kovačevića.

Mali je najavio otvaranje hotela Hilton za početak naredne godine i podsetio da je rušenjem nelegalnih objekata oko Slavije, trg dobio lepši izgled i postao prostraniji.

– Trudimo se da gradimo što brže i da radovi budu povoljni i kvalitetni. Za ovih nekoliko godina uspeli smo da uštedimo dosta novca, da vratimo dugove prethodne vlade i sada nam ostaje novca za ulaganje u važne stvari, škole, vrtiće, domove zdravlja – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, na Slaviji je dodata još jedna traka, što omogućuje da više vozila prolazi trgom, i da bude bezbediji.

– Često sam obilazio rekonstrukciju trga, toliko često da svakog radnika znam po imenu. Želim da im se svima zahvalim što su po vrućinama, nevremenu, kiši i suncu radili od jutra do mraka. Ovo dosta govori o odgovornosti izvođača rekao je Mali.

On je dodao i da se rekonstrukcijom Slavije, otvorila mogućnost za nabavku novih tramvaja.

– Radićemo na tome da nam javni prevoz bude što moderniji, da svaki autobus, tramvaj i trola ima klimu, grejanje, wi-fi. Ali da bi saobraćaj bio bolji, ulice moraju da nam budu bezbedne i rekonstruisane – rekao je Mali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter