Izvor:
01.12.2017 u 21:10
0

ULOŽENO TRI MILIONA EVRA U GROCKU: Završeno asfaltiranje Beogradske ulice u Dražnju!

Radovi na asfaltiranju Beogradske ulice u gročanskom naselju Dražanj su završeni, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića ove godine je u puteve na teritoriji opštine Grocka izdvojeno oko tri miliona evra što nije bio slučaj poslednjih decenija. Kako je precizirao, radovi u Beogradskoj ulici su podrazumevali asfaltiranje 2,3 kilometra ulice, a finasiralo ih je JP "Putevi Srbije".

– Na ovaj način smo pokazali da ulažemo u sve prigradske opštine na teritoriji grada Beograda – rekao je Vesić.

Podsetivši da je pre nekoliko godina obnovljen projekat izgradnje regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac on je istakao da je završeno spajanje rezorvoara u Kaluđerici sa regionalnim vodovodom Makiš-Mladenovac čime je obezbeđeno stabilno snadbevanje vodom za građane Kaluđerice, Leštana, Boleča, Vinče i Ritopeka.

– Ono što nas čeka u narednom periodu to je da uradimo odvojke za Vrčin i Grocku, zatim za Umčare, Pudarce, Sopot, Ðurince i da na kraju, do 2021. godne, gradska voda stigne do Mladenovca kakav nam je plan. Na taj način ćemo i za ove građane kao i za građane koji žive na putu sve do Mladenovca obezbediti stabilno snadbevanje vodom što je naš važan projekat kojim se ponosimo – rekao je gradski menadžer.

Govoreći o radovima na teritoriji opštine Grocka, on je podsetio da su ove godine obnovljene dve škole koje su izgorele u požaru, u Dražnju i u Begaljici, i najavio izgradnju škole u Leštanima.

– Politika Grada Beograda, kao što je i politika Vlade Srbije, je da svi delovi grada moraju da se tretiraju jednako. Mi smo tokom ove godine pokazali da ulažemo u prigradske delove grada i želimo da se na taj način grad Beograd ravnomerno razvija – rekao je on.

Kako je naglasio, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda je za poslednje tri godine u razvoj prigradskih opština uložila 1,25 milijardi dinara.

– U periodu između 2009. i 2013. godine godišnje je ulagano 100 miliona dinara. Mi ulažemo više od 400 miliona godišnje čime pokazujemo odgovornost i da želimo da se ovaj grad razvija – rekao je Vesić i ocenio da Beograd polako postaje uređena evropska prestonica.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović je, govoreći o projektima na teritoriji te opštine, rekao da su mnogi projekti pokrenuti sa "mrtve tačke".

Kako je naveo, ove godine je asfaltirano više od 57 kilometara puteva i više od 70 kilometara atarskih puteva. Podsetivši da su rekostruisane dve škole, u Begaljici i Dražnju, on je ocenio da će izgradnjom škole u Leštanima obrazovni sistem na teritoriji opštine Grocka biti potpuno preporođen.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter