ČESTITKE ZA BEOGRAĐANE: Ovako su GRADSKI OCI čestitali VASKRS!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je danas čestitke patrijarhu Irineju i svim pripadnicima pravoslavne veroispovesti, uz želju da predstojeći praznik provedu mirno i radosno, okruženi porodicom i prijateljima.

- U ime grada Beograda i u svoje lično ime čestitam Vam najveći hrišćanski praznik. Vaskrs je praznik ljubavi, nade i dobra, praznik koji nas podseća da tek u deljenju i davanju s bližnjima nalazimo istinsku sreću, prave vrednosti, pravi smisao i neka vam praznična atmosfera ispuni srca toplinom i blagostanjem. Vaša Svetosti i poštovane sugrađanke i sugrađani, pred nama je praznik koji nas uči spremnosti da odgovorimo svim izazovima u životu pridržavajući se osnovnih hrišćanskih vrednosti. Hristos Vaskrse! navedeno je u čestitki gradonačelnika, saopštila je Služba za informisanje.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević uputio je danas povodom Uskrsa čestitiku patrijarhu Irineju i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

- Vaša Svetosti, u ime Skupštine grada i u svoje lično ime, Vama i svim vernicima Srpske Pravoslavne Crkve najsrdačnije čestitam najveći hrišćanski praznik - Vaskrsenje sina Božijeg. Iskreno verujem da ćemo uz Božiju pomoć i sledeći Vaše očinske savete da je 'Božija volja da svi narodi sveta poznaju onoga koji je pravi put, istina i život - jedini čovekoljubac, Gospod Isus Hristos'' prebroditi sve nedaće i svojim naporima i delom dobrineti dobrobiti građana Beograda - kaže se u čestitki Nikodijevića, prenela je Služba Gradske uprave za informisanje.

- Neka nas i ove godine Uskrs, kao izvorno nadahnuće hrišćanske vere podstakne da i dalje zajednički gradimo bolju budućnost, i da nam u domove donese obilje zdravlja, ljubavi i uzajamnog poštovanja. U toj iskrenoj želji, pozdravljamo Vašu Svetost i sve pravoslavne vernike uz izraze najvišeg uvažavanja i želju da nam uskršnji praznici podare slogu i radost i da ih proslavimo sa svojim najbližima u miru i blagostanju. Hristos Vaskrse!- navedeno je u čestitki Nikodijevića.

 

Tanjug
Foto: Wikipedia, Beoinfo

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro