Izvor:
01.01.2018 u 21:58
0

MALI OTVORIO ULICU OTVORENOG SRCA: Da zajedno gradimo bolji i lepši Beograd!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je danas tradicionalnu Ulicu otvorenog srca u prestonici i poželeo svima sreću, uspeh i zdravlje u 2018. godini.

"Želim vam srećnu Novu 2018. godinu, uspeh i zdravlje u narednoj godini, da puno vremena provedete sa svojim porodicama i da zajedno gradimo lepši i bolji Beograd", poručio je Mali.

On je istakao da je i ove godine Ulica otvorenog srca ima humanitarni karakter i da pokazujemo koliko smo humani, otvorenog srca i spremni da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

On je istakao da je i ove godine Ulica otvorenog srca ima humanitarni karakter i da time pokazujemo koliko smo humani, otvorenog srca i spremni da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca.

Kupovinom crvenog klovnovskog nosića građani pomažu doktorima klovnovima, koji slobodno vreme provode sa decom u bolnicma, dajući ima mogućnost da i njihov dan prođe u radosti i veselju, koliko je to moguće.

Mali je posebno istakao da je ovo prvi put da su neposredno posle ponoći, 1. januara, u kratkom vremenskom razmaku, u Beogradu rođene četiri bebe.

"Neka to bude najvažnija poruka danas, jer to govori koliko smo na dobrom putu da napravimo lepši i bolji Beograd, da se borimo za svaku bebu i za svako dete, jer ovaj grad njima i ostaje. Uživajte u Ulici otvorenog srca i budite humani kao što je Beograd oduvek i bio", poručio je Mali.

U Svetogorskoj ulici, od Takovske do Makedonske ulice i ovog 1. januara održava se tradicionalna manifestacija u okviru koje posetioce uveseljavaju raznovrsni ulični animatori, artisti, zabavljači, muzičari i glumci.

U "Srpskoj kafani" prvi put ove godine, u okviru tradicionalnog ručka, organizovana je Humanitarna aukcija umetničkih predmeta legendarnih glumaca Ateljea 212 i poznatih sportista, a sva prikupljena sredstva biće namenjena kupovini opreme za intenzivnu negu novorođenčadi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić"

Ulica otvorenog srca je manifestacija koju organizuju Skupština Grada Beograda, Turistička organizacija Beograda i GO Stari grad i koja je pre 40 godina ušla u kalendar najznačajnijih aktivnosti našeg glavnog grada, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Nastala daleke 1969. godine, kada su glumci Ateljea 212 na jedan dan, 1. januara, "menjali" uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u "Srpskoj kafani", u kojoj su tokom godine provodili veliki deo vremena između proba i predstava u svom pozorištu, a danas je prerasla u jednu od najpoznatijih manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada.

Glavni umetnički program odvija se na pjaceti ispred Pozorišta Atelke 212. Muzika, egzibicija, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije će u duhu čitave akcije na svoj način obeležiti akciju solidarnosti Beograđana.

Alo.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter