MINISTAR RUDARSTVA I ENERGETIKE ALEKSANDAR ANTIĆ: Nastavlja se akcija pošumljavanja Beograda!

 

 

 Zelena površina kod Štark Arene bogatija je za 240 stabala, a sađenju poslednjih šest prisustvovali su ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević.

Prema rečima Nikole Nikodijevića, ovom akcijom strategija pošumljavanja, čiji je cilj podizanje zelenih površina u Beogradu, nastavlja se i u 2018. godini. On je podsetio da je JKP „Zelenilo - Beograd", od 1. januara 2014. godine do danas, saniralo ili izgradilo 77 dečjih igrališta, 29 teretana na otvorenom, 35 sportskih terena, pet parkova za pse, 25 skverova ili platoa, i izvršilo kompletnu sanaciju tri parka.

Antić je rekao da je važno da sadimo drveće kako bismo generacijama koje dolaze ostavili čist vazduh, vodu i zemljište.

- U proteklih nekoliko godina izvšeno je pošumljavanje više od 750 hektara zemljišta u Beogradu, to je oko 200.000 novih sadnica, a 3.000 drvorednih, što je pokazatelj da strategija daje rezultate - istakao je Antić i dodao da danas ima nešto više od 10 odsto zemljišta u Beogradu pokriveno zelenim površinama i šumama, a da je cilj 30 odsto.

Ministar je naglasio da je potrebno da se u ovakve projekte uključe energetske kompanije, koje, kako kaže, jesu zagađivači, ali i najveći investitori kada je u pitanju ekologija.

 

Izvor: Tanjug
Foto:  Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost