Izvor:
11.01.2018 u 00:41
0

SINIŠA MALI: Impresioniran sam brojem gradilišta, radova i projekata u Surčinu!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove u opštini Surčin – rekonstrukciju Doma kulture i asfaltiranje šest kilometara puta u Dobanovcima i sređivanje dva kilometara trotoara u centru Surčina i istakao da ta opština postaje "opština budućnosti".

– Impresioniran sam brojem gradilišta, radova i projekata u Surčinu. Beograd je postao grad kranova, dizilaca, ali opština Surčin je postala opština budućnosti u kojoj se na svakom ćošku radi i gradi – izjavio je gradonačelnik.

Podsetio je da je Dom kulture u Dobanovcima bio oštećen u požaru pre nekoliko godina i da meštani nisu imali mesta za okupljanje, navodeći da će oni moći ponovo da se okupljanju za nekoliko meseci, kada je predviđeno da rekonstrukcija bude gotova.

Prema njegovim rečima, škole u Dobanovcima i Bečmenu nisu imale fiskulturne sale, pa će 1.100 đaka po prvi put dobiti fiskulturne sale, jer, kako kaže, za fiskulturnu salu u Dobanovcima završava projekat, a u Bečmenu je već pokrenut tender za novu salu. Gradonačelnik je obišao i radove na asfaltiranju šest kilometara puta u Dobanovcima, ali i radove na sređivanju dva kilometara trotoara u Vojvođanskoj ulici u Surčinu i istakao da će tu biti postavljena i nova parking mesta.

Govoreći o ostalim radovima koji se trenutno odvijaju u Surčinu, Mali kaže da se u Kosovskoj ulici gradi novi vrtić, izgrađuje novi most preko Ostružnice, ali i nacionalni stadion koji će se graditi u saradnji sa Vladom Srbije, a da aktuelna kompanija Nelt širi svoje kapaciteta i zapošljava sve više ljudi.

– Infrastruktura poboljšava kvalitet života koji ovde žive, a novac koji smo uštedili kada smo vratili stare dugove Dragana Djilasa i naših prethodnika investiramo i vraćamo našim građanima – istakao je Mali.

On je podsetio je da samo u Surčinu za poslednje tri godine postavljeno 40 km nove kanalizacione mreže, 6,5 km nove vodovodne mreže, 30 km novog asfalta, 20 km novog trotoara.

Predsednik opštine Surčin Stevan Ssuša rekao je da je Surčin možda najmlađa, ali najperspektivnija beogradska opština.

Dodao je da se politika ravnomernog razvoja Beograda, koju trenutno vodi gradonačelnik, najbolje vidi u Surčinu, gde su rekonstruisana tri doma kulture, 600 kuća je u postupku za priključak na kanalizaciju, grade mostovi. Ističe da količina radova pokazuje da će Surčin postati opština u kojoj će građani sve više dolaziti da žive, s obzirom da je planom predviđeno da metro "dođe" do aerodroma, a tramvaj do nacionalnog stadiona.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter