Izvor:
13.01.2018 u 21:27
0

Njujork tajms poziva turiste u Beograd: Ovaj grad uzdiže i pulsira!

Američki "Njujork tajms" je na svoju listu pod nazivom "52 mesta koja bi trebalo posetiti u 2018. godini", stavio i prestonicu Srbije.

U propratnom tekstu, naslovljenom sa "Beograd – evropski grad zabave, živahan kao uvek", ističe se da je "haotična, nasilna prošlost grada" vidljiva u oronulim zgradama iz vremena socijalizma.

– Ali Beograd je energičan grad koji se uzdiže – napominje "Njujork tajms".

U tekstu se ukazuje da se zapušteni delovi grada duž reke Save pretvaraju u promenadu načičkanu kafićima i štandovima brze hrane.

Tokom leta, taj deo grada pulsira u ritmu žurki na splavovima – ističe "Njujork tajms" i najavljuje da novi hoteli koji uskoro treba da se otvore znače da će posetiocima biti još lakše da se pridruže zabavi.

Prestonica Srbije našla se na toj listi zajedno sa još 16 lokacija u Evropi, od koji je samo nekoliko većih gradova – Glazgov, Prag, Oslo i Sevilja.

Na spisku se ove godine nije našlo nijedno mesto iz regiona.

Telegraf
Foto: Printskrin/Nytimes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter