Izvor:
02.05.2018 u 14:16
0

ZASEDA SABOR SPC: Sveštenstvo zabrinuto zbog izjava o Kosmetu!

BEOGRAD – Sabor Srpske pravoslavne crkve nastavio je u utorak rad u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, pod predsedavanjem patrijarha Irineja, saopšteno je iz SPC.

Redovno majsko zasedanje Svetog arhijerejskog Sabora SPC počelo je u nedelju, u Pećkoj Petrijaršiji, svetom arhijerejskom liturgijom koju je održao patrijarh srpski Irinej.

Sabor SPC konstatovao je u saopštenju nakon prvog radnog dana zasedanja u ponedeljak izuzetnu zabrinutost sveštenstva, monaštva i vernog naroda povodom sve češćih zvaničnih i nezvaničnih izjava u vezi sa konačnim statusom Kosova i Metohije.

"Sabor deli njihovu zabrinutost povodom učestalih izjava moćnih zemalja Zapada u kojima se otvoreno govori o nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i zbog različitih spekulacija o eventualnoj podeli južne srpske pokrajine", navodi se u saopštenju Sabora.

Srpski patrijarh je, zajedno sa mitropolitima i episkopima Srpske pravoslavne crkve, u ponedeljak je posetio Prizren. Oni su posetili prizrensku Bogosloviju, u čijim prostorijama je održana i saborska sednica.

Na ovom zasedanju Sabora razmatraju se teme iz života Crkve, zatim, o Kosovu i Metohiji, uvek aktuelnoj temi Sabora i, kako je ranije najavio, patrijarh, predlog izmena Ustava SPC.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter