Izvor:
21.06.2018 u 15:53
0

NEVREME STIŽE U BEOGRAD: Narednih sati očekujte jaku kišu i grmljavinu!

Topao i sparan dan u pojedinim delovima Beograda već je začinjen kišom a . Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je upozorenje i na značajnu promenu vremena u celoj Srbiji od sutra kada se očekuju pljuskovi, grmljavina, jak vetar i osetan pad temperature.

Prema najavama meteorologa iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), padavine nas očekuju tokom celog popodneva.

"Na području Beograda, do 16.00 časova, lokalni pljuskovi sa grmljavinom", poručuju iz RHMZ.

RHMZ je izdao i hitno upozorenje u kojem se najavljuje "jak pljusak sa gradom u Pančevu".

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na značajnu promenu vremena za područje Srbije od sutra kada se očekuju pljuskovi, grmljavina, jak vetar i osetan pad temperature. Promena vremena uslediće zbog premeštanja hladnog fronta preko područja Srbije.

Naoblačenje koje će sutra u ranim jutarnjim satima zahvatiti severne i zapadne, tokom pre podneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele uslovljavajući kišu, pljuskove, grmljavinu, osetan pad temperature kao i jak, povremeno olujni vetar.

RHMZ navodi da će u zoni fronta biti lokalno intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i količinom kiše više od 20 mm za 3 sata i kratkotrajna pojava sugradice i grada.

Za vikend i početkom naredne sedmice biće hladnije, sa temperaturom ispod proseka, u većini mesta sa temperaturom od 18 do 23 C. Naoblačenje sa severa i zapada sutra će se do sredine dana proširiti na celu zemlju uslovljavajući kišu, pljuskove sa grmljavinom, osetan pad temperature i pojačan severozapadni vetar.

Lokalno se očekuju obilinije padavine i pojava sugradice i grada. Vetar će biti umeren i jak, povremeno olujni, severozapadni, ujutro i pre podne na jugu i istoku, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 15 do 22 C, najviša dnevna od 19 C na severu do 27 C na jugu i istoku.

Uveče i tokom noći prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre u severozapadnim krajevima. I u Beogradu će sutra veći deo dana biti oblačno, povremeno sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti umeren i jak, povremeno olujni, severozapadni. Temperatura ujutro i pre podne od 20 do 22 C, tokom dana u padu. Krajem dana prestanak padavina, tokom noći delimično razvedravanje.

Prema izgledima vremena za sedam dana, predviđa se da će za dane vikenda biti malo do umereno oblačno, suvo i hladnije. U subotu se očekuje jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. U ponedeljak na jugu i istoku naoblačenje sa kišom i pljuskovima, do kraja dana zahvatiće i centralne krajeve. Na severu suvo sa sunčanim periodima. Zatim će do kraja perioda preovladivati oblačno, hladno i kišovito.

Temperatura će biti ispod proseka. U većini mesta od 18 C do 23 C, sredinom sedmice i hladnije kad se očekuju i obilnije padavine.

Kurir.rs
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter