33°C

Beograd

DRAMA U VOŽDOVAČKOJ ŠKOLI: Đak pretučen zbog LJUBOMORE!

Sedamnaestogodišnji učenik Srednje škole za negu lepote u Beogradu zadobio je povrede glave nakon što su ga četvorica mladića izvukla i škole i pretukla u školskom dvorištu!

Do incidenta je došlo juče oko 13 časova, a razlog tuče je bila ljubomora jednog od nasilnika, koji inače nije đak ove obrazovne ustanove.

- Napadnuti učenik je bio dežuran. Četvorica mladića čekala su da se školski policajac udalji i da nikoga nema u blizini, upala su u školu i učenika izvukla napolje. Jedan od njih ga je pitao: „Zašto ti muvaš moju devojku?!“ - priča za Kurir direktorka škole Veselinka Životić i dodaje da je učenik zadobio udarac u vilicu.

U tom trenutku nastava je bila u toku. Napad nije video niko od profesora ili zaposlenih.
- Školska policajka je obilazila školu kad je čula da se nešto dešava. Pojurila je za njima, ali nije uspela da ih uhvati - dodaje Životićeva.

Ona kaže da je pretučeni učenik uzoran mladić:
- Meni je najbitnije da je dete dobro. Povreda, srećom, nije ozbiljna. Odmah sam obavestila dečakove roditelje i on je u pratnji jednog profesora prevezen u Urgentni centar.

Naglašava da je s mladićima koji su učenika napali i ranije imala problema.
- Oni se stalno motaju oko škole i ispisuju grafite. Meni su pretili i to sam prijavila policiji. Veliki problem u školi je taj što imamo školskog policajca samo u jednoj smeni, a policajka, pored naše, pokriva još dve škole. Već 12 godina od MUP Voždovac tražimo da nam obezbedi policajca za drugu smenu.

U Ministarstvu prosvete nismo dobili odgovore na pitanja šta će uraditi povodom sve većeg broja slučajeva nasilja u školama.

Izvor:Kurir.rs
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar