18°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Happy BSC

ČEDA OŠTRO DEMANTUJE OPTUŽBE DA JE SARAĐIVAO SA MAFIJOM: "Nisam umešan u Đinđićev atentat, to su besmislice"! (VIDEO)

Pokojni premijer Zoran Đinđić izdao je neposredno pred smrt naredbu Službi državne bezbednosti za praćenje kretanja njegovog bliskog saradnika i tadašnjeg potpredsednika DS Čedomira Jovanovića zbog sumnji u njegove veze sa kriminalnim klanovima.

Ovo otkriva nekadašnji zamenik direktora BIA Goran Živaljević u ispovednoj knjizi "Služba", gde opisuje nekoliko sastanaka sa Đinđićem kojima je prisustvovao kao novoimenovani čovek na pomenutoj funkciji. Živaljević je ovim potvrdio da je četiri meseca pre atentata Đinđić raskinuo svaku saradnju sa Jovanovićem, posle jednog tajnog puta u London, gde mu je sugerisano da se reši kriminala i korupcije u zemlji.

Bivši direktor BIA tvrdi da je Đinđić, govoreći o svojim saradnicima, izdao "striktan nalog da nikom od njih ne dozvolimo da se i približi službi. Živaljević je u knjizi precizira i da je tadašnji premijer glasno naveo da misli na Čedomira Jovanovića.

Bivši zamenik direktora BIA navodi i detalje sa sastanka održanog na Savindan 27. januara 2003. u Đinđićevom kabinetu, kom je, osim Živaljevića, prisustvovalo nekoliko visokih policijskih funkcionera.

PROČITAJTE I OVO

RAZVEZAO JEZIK! Najveći estradni makro progovorio kome je podvodio starlete i uspešne žene

BRUTALNI UBICA PRED SUDIJOM Ovo su detalji monstruoznog ubistva maćehe

NORVEŠKI AMBASADOR POSLAO JAKU PORUKU: Norveška i Srbija udruženim snagama protiv nepravde

TUGA! DANAS JE SAHRANA DEČAKA KOJEG JE UBILA STRUJA: Ne znamo kako ćemo dalje bez Leona

U AUTU DVA PUTNIKA A ZA LEČENJE 2.100 EVRA: Evo koja pravila u Grčkoj stvarno važe, a šta je potpuna NEISTINA

Stoga je predsednik LDP-a Čedomir Jovanović gostujući tokom emisije "Dobro Jutro Srbijo" otkrio kako gleda na ovakve optužbe na njegov račun.

- Istina je da mi je bio prijatelj i blizak savetnik. Drugi deo pitanja je besmislica sam po sebi u tom trenutku sam već tri godine bio štićena ličnost.. zbog bezbednosti su ljudi koji su to trebali, znali sve što ja planiram, i radim.. bio sam pod pratnjom.. niko od nas nije imao tu privilegiju da živi sam za sebe..Da ima strah od mene čovek koji je pisao knjigu... ne bi me pominjao, očigledno. Prema nama je Zoran Đinđić bio onakav kakav je bio prema sebi.. niko se nije pozivao na njegovo položaj u državi.. čuvena je ta rečenic.. Da i njega ako se tako ponaša, sankcionišu jednako kao i druge.. govorio je da ako se neko pozove na njega da tu ličnost prijave najbližoj stanici da ga uhapse.. - rekao je Čeda.

- Oni koji su ubili Zorana preuzeli su vlast u zemlji... mi smo bili krivci a oni heroji..počelo je rušenje istrage, i usporavanje odluka suda koja traje i danas - nastavlja on. Za šefa BIE je tada tada bio postavljen klovn. Dalje se ne bi bavio time, kao što nisam nikad. 

Svi detalji ovog gostovanja u snimku ispod ovog teksta:

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti