28°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Kurir.rs

OVO JE KAO PARTIJA ŠAHA SA VIRUSOM: Menja se klinička slika pacijenta!

Direktor Kliničkog centra Kragujevac dr Predrag Sazdanović, kaže da će se prvi pravi efekti mera videti za dve nedelje, a navodi i da je klinicka slika pacijenata izmenjena.

- Od lakših oblika koje smo imali u martu sada imamo pacijente sa težom klinickom slikom. Primetili smo da je povećan broj pacijenata u ambulantama. Juče smo imali veći broj pacijenata nego ikada koje smo primili u istom danu. Više se javljaju Kragujevčani iz regiona Šumadije nego ranijih dana", istakao je Sazdanović. On je naveo i da Klinički centar u Kragujevcu mora da bude spreman da izdrži povećan broj pacijenata koji zahtevaju dijagnostiku i lečenje. "Mi smo ovako nešto i očekivali i pripremali se za ovakve stvari. Naš klinicki centar pokriva šest regiona i u obavezi smo da pružamo pomoć i drugim regionima - navodi Sazdanović.

PROČITAJTE I:

INFICIRANA SMRTONOSNIM VIRUSOM: Milena Ivanović POZITIVNA na KORONU!

PRED ĐACIMA U SRBIJI NEOBIČNA ŠKOLSKA GODINA: Ovako će izgledati kombinovani model učenja!

MESTA NA KOJE LEKARI NIKAD NE BI OTIŠLI U DOBA KORONE: Izbegavajte ih koliko možete!

VARLJIVO LETO U SRBIJI: Danas DRAMATIČNE promene vremena, detaljna prognoza za CELU SLEDEĆU NEDELJU!

Lekari iz Kragujevca su, kaže, prvi pritekli u pomoć kolegama iz Novog Pazara.

Ističe da je ovo kao da imate partiju šaha sa virusom. "Mi smo još pre deset dana iz ministarstva zdravlja dobili novih 15 respiratora. Pretvorili smo Kliniku za neurologiju u kovid bolnicu, i povećali kapacitete za preko 20 mesta, na preko 240 mesta u ovom trenutku. Sve to skupa je samo priprema za ono što nas očekuje u narednih deset ili 15 dana. Mi smo potpuno spremni, ali sve zavisi od stanovništva. Ako postoji odgovornost prema sebi i zajednici, onda sistem može da izdrži pritiske", napomenuo je Sazdanovic. Kada je reč o privremenim bolnicama, navodi da očekuje pozitivan odgovor iz Republičkog kriznog štaba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar