27°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: HappyBSC

Još JEDNA OPŠTINA u Srbiji uvodi VANREDNU situaciju!

I u opštini Lučani danas je proglašena vanredna situacija zbog povećanog broja obolelih od virusa Covid-19.

Kako se navodi na sajtu opštine, odluku o proglašenju vanredne situacije doneo je Štab za vanredne situacije opštine Lučani, gde je danas potvrđeno prisustvo virusa Kovid-19 kod šest pacijenata, dok se za 21 pacijenta očekuju rezultati sa testiranja na virus.

Opštinski Štab za vanredne situacije izdao je naredbu koja podrazumeva obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i kojom se zabranjuje organizovanje svečanosti i sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih radnji i maloprodajnih objekata, tako da radno vreme počinje najranije u 7 časova, a završava se najskasnije do 22 časa.

Ograničava se i broj osoba u trgovinskim i objektima u kojima se pružaju usluge, uključujući i ugostiteljske, na broj kojim se obezbeđuje fizička distanca od najmanje dva metra.

SVE O KORONI

Oglasila se medicinska sestra iz Novog Pazara: OVO JE PRAVA ISTINA O INFUZIJI ZA DETE ISPRED BOLNICE!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Još ŠEST osoba preminulo, 92 na respiratorima!

DR STEVANOVIĆ UPOZORIO: Sve više MLAĐIH pacijenata, tok bolesti NEPREDVIDIV!

OGLASIO SE ČEDOMIR JOVANOVIĆ IZ BOLNICE: Premoren sam, ali borim se! (FOTO)

NOVO UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA KONA: Za tri dana udar u Beogradu, moramo da poštujemo mere

Naredba podrazumeva i da je u javnom prevozu obavezno nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila.

Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima loklane samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Lučani da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama, kao i pojačano pranje i dezinfekcija javnih prostora.

Vanredna situacija na snazi je u još 13 opština ili gradova: Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Kraljevu, Arilju, Požegi, Užicu i Priboju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti