26°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

KO NE NOSI MASKU plaća 5000 dinara! KRENULA KONTROLA po gradskom prevozu!

Prošle nedelje u Beogradu je zbog velikog broja obolelih od korona virusa uvedena vanredna situacija, a kao jedna od prvih donetih mera bilo je obavezno nošenje zaštitnih maski u vozilima javnog gradskog prevoza, kao i u zatvorenim prostorima.

Prošle nedelje nadležni su samo upozoravali građane da je nošenje maski obavezno, a od danas je krenula kontrola, kao i kažnjavanje. Podsetimo, Vlada Srbije donela je odluku da kazna za sve one koji ne budu nosili maske tamo gde je ona obavezna bude 5.000 dinara.

SVE O KORONI

Oglasila se medicinska sestra iz Novog Pazara: OVO JE PRAVA ISTINA O INFUZIJI ZA DETE ISPRED BOLNICE!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Još ŠEST osoba preminulo, 92 na respiratorima!

DR STEVANOVIĆ UPOZORIO: Sve više MLAĐIH pacijenata, tok bolesti NEPREDVIDIV!

OGLASIO SE ČEDOMIR JOVANOVIĆ IZ BOLNICE: Premoren sam, ali borim se! (FOTO)

NOVO UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA KONA: Za tri dana udar u Beogradu, moramo da poštujemo mere

Kako su obelodanili nadležni, za kažnjavanje će biti zaduženi isključivo sanitarni inspektori Ministarstva zdravlja koji će imati podršku pripadnika policija i Komunalne policije.

Interesantno je, međutim, kako su istakli nadležni, da će im u tome pomagati i kamere koje se nalaze u autobusima, trolejbusima, tramvajima...

- U svim našim autobusima imamo kamere zbog bezbednosti putnika i vozača, te iz našeg Operativnog centra možemo da vidimo da li u nekom autobusu ima ljudi bez maske. Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja je nadležna za kažnjavanje, jer je reč o zdravstvenom propisu, a Komunalna milicija će asistirati u tom poslu - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vanredna situacija u prestonici uvedena je na dve nedelje, a onda će se ponovo analizirati stanje sa epidemijom korona virusa.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar