27°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

Đaci u Nišu slavili MATURU pa se ZARAZILI! Čak 40 njih je bilo na PROSLAVI!

Tri učenika niške OŠ "Dositej Obradović" koji su krajem juna bili na samoinicijativno organizovanoj proslavi male mature, zaraženi su korona virusom dok su dva nastavnika, upućena preventivno u samoizolaciju.

Načelnik niške Školske uprave Dragan Gejo kaže da proslava nije bila u organizaciji škole, već da su je samoinicijativno organizovali učenici dva odeljenja sa svojim roditeljima.

- To nije bilo u organizaciji škole. Bila su dva odeljenja, oko 40 učenika. Otišla su sa njima samo dva nastavnika, opet na svoju ruku – jedan predmetni nastavnik i jedan razredni starešina. Kada je direktor čuo za to, nije dozvolio nastavnicima da dođu u školu, nego im je naložio da budu u samoizolaciji dok se ne istestiraju. Tako ni prilikom unosa liste želja nije bila ta razredna starešina koja je bila na proslavi, već je nju zamenila druga nastavnica. Škola je preduzela sve što se tiče mera i više od toga - objašnjava Gejo.

Direktor škole Dejan Bogdanović kaže da su obaveštenje da je jedan učenik pozitivan na koronu dobili od Instituta za javno zdravlje, nakon čega su odmah obavestitili nastavnike i roditelje dece koja su prisustvovala proslavi.

Nakon toga javili su se roditelji još dva učenika.

SVE O KORONI

Oglasila se medicinska sestra iz Novog Pazara: OVO JE PRAVA ISTINA O INFUZIJI ZA DETE ISPRED BOLNICE!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Još ŠEST osoba preminulo, 92 na respiratorima!

DR STEVANOVIĆ UPOZORIO: Sve više MLAĐIH pacijenata, tok bolesti NEPREDVIDIV!

OGLASIO SE ČEDOMIR JOVANOVIĆ IZ BOLNICE: Premoren sam, ali borim se! (FOTO)

NOVO UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA KONA: Za tri dana udar u Beogradu, moramo da poštujemo mere

- Čim smo u prošlu sredu dobili obaveštenje iz epidemiološke službe Instituta za javno zdravlje da je jedan učenik testiran i da je pozitivan, odmah smo reagovali i nastavnike koji su bili prisutni te večeri obavestili da je potrebno da idu u izolaciju. Škola je preduzela sve bezbedosnosne mere - kaže direktor Bogdanović.

Kako dodaje, roditelji svih učenika koji su prisustvovali proslavi su obavešteni da je jedan od đaka pozitivan na koronu i da je potrebno da se svi koji su bili u kontaktu sa njim a imaju simptome, jave Domu zdravlja kako bi se testirali.

On navodi da su, prema informacijama koje su razredne starešine dobile od roditelja, sva tri učenika imala blažu kliničku sliku i da su dobro.

- I učenik koji je imao prvi te simptome, i druga dva učenika imali su samo temperaturu, dva, tri dana. Da li su je učenik koji je prvi imao simptome bio već zaražen kada je otišao na proslavu ili se tamo zarazio, ja to ne znam. Ovo dvoje učenika koji su se naknadno javili, nisu bili u bliskom kontaktu sa učenikom koji je prvi imao simptome, jer nisu bili zajedno za stolom. Proslavu su organizovali đaci i roditelji samoinicijativno - ističe Bogdanović.

SVE O KORONI

Oglasila se medicinska sestra iz Novog Pazara: OVO JE PRAVA ISTINA O INFUZIJI ZA DETE ISPRED BOLNICE!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Još ŠEST osoba preminulo, 92 na respiratorima!

DR STEVANOVIĆ UPOZORIO: Sve više MLAĐIH pacijenata, tok bolesti NEPREDVIDIV!

OGLASIO SE ČEDOMIR JOVANOVIĆ IZ BOLNICE: Premoren sam, ali borim se! (FOTO)

NOVO UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA KONA: Za tri dana udar u Beogradu, moramo da poštujemo mere

On kaže da su svi učenici koji su bili na toj proslavi prethodno polagali malu maturu, tako da neće biti potrebe ni za kakvim dodatnim polaganjima, a da su prilikom upisivanja liste želja bile primenjene maksimalne mere bezbednosti.

- Drugarsko veče je bilo u petak 26. juna, a prijemni ispiti 17, 18. i 19. juna. Nakon saznanja da je učenik pozitivan na koronu, upisivanje lista želja je sprovedeno po preporukama Instituta da učenici koji su bili sa njim u kontaktu ne dolaze. Zato smo doneli odluku da za svaki slučaj svi koji su bili na toj proslavi ne dolaze za liste želja, već da to učini porodica ili staratelj, a svi su imali maske - objašnjava Bogdanović.

- Posle dva, tri dana, javili su se roditelji još dva đaka da kažu da su i njihova deca imala simptome oboljenja. O svemi smo po prvom saznanju odmah obavestili i Školsku upravu i okružnu upisnu komisiju - kaže direktor Bogdanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar