28°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

STANJE U DOMOVIMA ZA STARE Zaraženo 39 osoba

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo devet korisnika i 30 zaposlenih, saopšteno je danas iz Ministarstva rada. Do sada je izlečeno 638 korisnika ustanova socijalne zaštite i 228 zaposlenih.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Beogradu, službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica ometena u razvoju u Tutinu, Dnevnom boravku ''Stari Grad'', Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd, Zavodu za smeštaj odraslih lica ''Male pčelice'' u Kragujevcu.

Takođe prisustvo virusa utvrđeno je u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Kragujevcu, u Beogradu, Prihvatilištu za decu Beograda, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. ''Dečje srce'', u Beogradu.

Domovi za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'' u Beogradu'', ''Stara pruga'' Umka i ''Radost'' u Negotinu rešenjem o zabrani rada ne pružaju uslugu, a Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada i Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'', u Beogradu.

Svi za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti